Vliegvelden
Je hebt in Rome twee vliegvelden. Wij vlogen op Rome Fiumicino en vanaf daar kan je met de trein naar de halte Termini. Dit duurt ongeveer een half uur en kost €14,- per enkele reis. Een andere optie is om met de bus te gaan, dit duurt ongeveer een half uur en kost €6,- per enkele reis. Ook deze bus brengt je naar de halte Termini. Mocht je na aankomst of voor vertrek nog even snel willen eten, er is op Termini een groot food court waar je lekkere pizza’s, pasta’s, (veggie/vegan) burgers en ijs kan eten.

Roma Pass
Handig om te hebben als je naar Rome gaat. Je hebt een pas voor 48 uur en voor 72 uur. De 48 uur pas kost €28,- en geeft gratis toegang tot het eerste museum wat je met de pas bezoekt. De 72 uur pas kost €38,50 en geeft gratis toegang tot de eerste twee musea die je met de pas bezoekt. Daarnaast mag je met beide passen gratis met het openbaar vervoer mee, heb je voor veel attracties een speciale toegang zodat je niet in de rij hoeft te staan, krijg je bij 80 andere musea korting, een kaart van Rome en een kaart van het openbaar vervoer. Het vervoer vanaf beide vliegvelden is niet in deze pas inbegrepen. Je kunt de pas hier online bestellen en ophalen op het vliegveld of bij een aantal afhaallocaties in de stad.

Tickets
Als je geen Roma Pass wil kopen is het raadzaam om van te voren online tickets te kopen voor verschillende attracties. Er zijn zowel in Rome als in het Vaticaan lange wachtrijen tot soms wel twee uur. Mocht je dit vergeten zijn kun je ook op straat nog terecht bij één van de tientallen verkopers die je een ticket willen aanbieden. Let wel goed op bij wie je het koopt en wat je precies koopt. Bijvoorbeeld bij de Sint Pietersbasiliek bieden ze veelal tours aan waarbij je niet in de koepel mag maar alleen in de kerk. Ze zeggen dat het kan maar uiteindelijk moet je dan nog een bedrag (ongeveer €10,-) bijbetalen om ook in de koepel te kunnen.