Helikopter vlucht
Een absolute aanrader. Zorg wel dat je flink spaart want het is niet goedkoop. Maar via internet hebben ze vaak acties met flinke kortingen. Er zijn meerdere routes te boeken en afhankelijk van hoe lang de route duurt, betaal je ook meer. Je krijgt een koptelefoon met microfoon op waardoor je met elkaar en de piloot kunt praten. De piloot verteld ondertussen wat je allemaal ziet, hoewel een hoop dingen van zelf spreken. Je mag foto’s maken, alleen buiten als je voor de helikopter staat wordt het niet op prijs gesteld. Zorg dat je niet alleen bezig bent met foto’s maken want voor je het weet is het voorbij. Wij hadden de medium lange route die ter hoogte van de George Washington Bridge weer terugkeert naar het helikopter platform. Het platform bevindt zich helemaal onderin Manhatten vlak naast de Staten Island Ferry.

Staten Island
Leuk om te doen, met de ferry naar Staten Island rond schemer. Tegen de tijd dat je daar bent pak je de eerste ferry weer terug en vaar je New York tegemoet. Alle lichtjes en de skyline van de stad zijn dan op prachtige wijze te bewonderen. Op Staten Island zelf is rond dat tijdstip niet veel te doen vandaar dat we vrij snel een ferry terug hebben genomen.

Little Italy en China Town
Persoonlijk vond ik beide een beetje je standaard kleine stad in een grote stad. Ik vond het niet heel bijzonder ten opzichte van alle andere mini steden in deze categorie. We hebben wel bij het, volgens zeggen, oudste Italiaanse restaurant van New York gegeten. Lombardi’s is een heel klein restaurantje waar je één of meerdere pizza’s met elkaar besteld. Dus schrik niet meteen van de prijzen. Het gaat hier om grote tafelpizza’s die je met zijn allen deelt. De pizza smaakte erg lekker, maar dat zal deels komen door de sfeer en gedachte dat je in deze bijzondere zaak zit te eten.

Wall Street
Waar alle cijfertjes je om de oren vliegen. Leuk om even geweest te zijn maar je mag de beursgebouwen niet zomaar in. Dus van buiten zie je uiteindelijk alleen maar koersen over een scherm vliegen en je ziet dus de buitenkant van het gebouw. Daarnaast staat er een groot bankgebouw maar meer is het ook niet.

World Trade Center Memorial
Waar ooit de Twin Towers stonden, staan nu twee grote monumenten. Ter grootte van de fundering is een monument geplaatst met op de rand alle namen van de omgekomen slachtoffers. Er is ook een museum onder de grond. Hier zijn wij niet in geweest vanwege de enorme rij die er stond.