Warner Bros Studio
Harry potter fans opgelet! In Londen heb je de Warner Bros Studio waar je echt alles kan zien en beleven van de Harry Potter films. Van de bezemkast onder de trap, de collectebus, de sorteerhoed, Scheurbek en Hagrids huisje tot de grote zaal van Zweinstein. Je begeeft je midden in de wonderen wereld van de acht Harry Potter films! De films zijn grotendeels in de studio’s opgenomen en naast alle verschillende sets staan er ook honderden attributen die in de film gebruikt zijn. Één van de meest indrukwekkende decorstukken vond ik toch wel Zweinstein. Een gigantisch op schaal gemaakt kasteel die binnen in een grote zaal tentoon gesteld staat. Ze hebben de scene’s die zich buiten het kasteel afspeelden dus echt gefilmd met de “kleine” versie en daarna met behulp van video editing de acteurs erin gemonteerd. Daarnaast is mij het decor van het Nest heel erg bij gebleven. Zoals je in de film allerlei huishoudelijke apparaten ziet die een eigen leven lijken te hebben, zo is het in het echt ook. De strijk wordt vanzelf gedaan, de afwas wordt geregeld en ondertussen veegt een bezem de vloer aan. Dit zijn allemaal decorstukken die mechanisch gestuurd zijn zonder dat je dat per se meteen ziet.
Er is een klein café waar je boterbier en andere typisch Harry Potter dingen kan proeven. Daar heb ik eerlijk gezegd niks van geproefd, het zag er niet per se aantrekkelijk uit. De prijzen en de lange rij maakten het ook niet beter en kan ik je dus niet vertellen hoe dat boterbiertje nou echt smaakt. Natuurlijk is er aan het eind van de tour een souvenirshop waar je echt van alles kan kopen. In het museum vindt je de toverstokken van talloze acteurs die bij de opnames gebruikt zijn, maar (als je een vervelend broertje of zusje hebt die je wil vervloeken) kan je een replica in de souvenirshop kopen.

Ik kan hier nog uren over schrijven, maar voor ik alle details en verassingen verklap zou ik iedere Harry Potter fan aanraden om hier een keer heen te gaan. Als je niks van te voren wil zien zou ik de foto’s hiernaast niet bekijken #spoileralert.