Central Park
Herinner je je nog die scènes uit “Home Alone lost in New York” waarin Kevin in Central Park is? Ik in ieder geval wel en het geeft echt zo’n “hé dit ken ik” gevoel om in Central Park te zijn. Natuurlijk zijn er nog veel meer films waarin scènes in Central Park zijn opgenomen. Het park is een heerlijk toevluchtsoort midden in de stad. Je kunt er rustig uren doorheen lopen en ook op de fiets is het groot genoeg om lekker rond te toeren. Je kunt ook met bootjes het water op of met paard en wagen door het park heen, dat hebben wij niet gedaan. Wij hebben de fiets gepakt en hebben een ronde gedaan door het park heen. Er zijn ontzettend veel zijwegen en we hebben ruim twee uur gefietst.

American Museum of National History
Als je “Night at the Museum” – het liefst alle delen natuurlijk – hebt gezien is dit hartstikke leuk. Van de t-rex tot Dum Dum alles komt voorbij. Het museum is heel groot en je kunt hier echt wel een aantal uur voor uittrekken.

Empire State Building
Laat ik allereerst beginnen te zeggen dat je je kaartjes alleen online via een gecertifieerd bureau of binnen in het gebouw moet kopen. Er lopen namelijk een heleboel mannetjes rond buiten die proberen kaarten te verkopen. Deze kaarten zijn duurder maar dan loodsen ze je door een speciale gang wat je echt uren wachten scheelt. Nadat wij deze mannen afgepoeierd hadden en binnen kwamen hoorden we van de beveiliging dat ze hier veel last van hebben maar er weinig tegen kunnen doen. Daarnaast was er helemaal geen rij en waren we dus ook nog eens duurder uit geweest. Je hebt verschillende hoogtes waar je uit kan kiezen, hoe hoger hoe duurder. Wij zijn naar het uitkijkplatform op de 86ste verdieping gegaan. Je gaat met een enorm snelle lift naar boven en vanuit daar kom je op het uitkijkplatform. Er staan hoge hekken dus je hoeft niet bang te zijn dat je naar beneden valt. Het uitzicht is adembenemend. Bedenk je vooral goed wat je wil zien. Wij zijn in de avond gegaan toen het donker was. Dan zie je ook alle lichten van Times Square. Nadeel is dat je Central Park haast niet ziet en sommige gebouwen iets moeilijker te herkennen zijn.

Times Square
Complete chaos, toeterende taxi’s, honderden toeristen en tientallen lichtreclames. Wat je verwacht van Times Square is ook precies wat je krijgt. Ik kon uren zitten kijken naar alle reclames, de gele taxi’s en drommen mensen die allemaal over het plein liepen. Er staat een grote tribune waar je kunt zitten kijken naar alle reclames. Onder de tribune is het ticketverkooppunt voor de musicals op Broadway, in de zijstraten van Times Square. Er zijn genoeg restaurants en rondom het plein zijn allerlei winkels en toeristenattracties. Wij zijn naar de musical Mathilda geweest in het Shubert Theatre. Echt heel leuk als je van musicals houdt. Echt op z’n Amerikaans overdreven acteerwerk af en toe. Maar de spelers gaan ook door de zaal heen, de zang is goed en er zijn spectaculaire stunts.

Grand Central Station
Gewoon als je toch met de metro reist een keer bij Grand Central Station uitstappen. Volgens mij was het de allereerste scène uit Gossip Girl, de aankomst op Grand Central Station in New York. Weer zo’n nostalgisch moment als je daar staat in die grote hal.

Warenhuizen
In New York vind je talloze bekende en minder bekende warenhuizen. We zijn in veel verschillende geweest waaronder Bloomingdale’s en Macy’s. Dit zijn wat duurdere warenhuizen maar je hebt ook outlets waar je goed kan shoppen. De goedkope prijzen hangen ook wel grotendeels af van de koers die toen wij er waren lang niet zo gunstig was als een paar jaar daarvoor.