Lake Jindabyne
Dit meer bij het dorpje Jindabyne is vooral populair in de zomervakantie om te kamperen en kajakken. Wij waren net buiten de Australische vakantie en het was er totaal uitgestorven. Op de plek van het meer was vroeger het dorpje Jindabyne. Vroeger lag Jindabyne op de plek waar nu het meer is. Delen van het oude dorpje kunnen bij laag water worden gezien. Wij zijn me een kajak het meer op gegaan maar hebben het oude dorp niet gezien. We hebben met de camper aan de oever van het meer geslapen en het uitzicht was fantastisch. Voor ons was het wel heel erg ver van de route en achteraf was het misschien niet de moeite om er honderden kilometers voor om te rijden.

Kangaroo Valley
Een prachtig stuk natuur waar we twee nachten zijn gebleven. Vooral de rit er doorheen is erg mooi. Wel moet je rekening houden met behoorlijk wat reistijd want je gaat dwars door de bergen. Haarspeldbochten, maximale snelheid van 30 kilometer per uur en kangoeroes op de weg is niks geks hier. Een leuke route en rustgevende plek om op een camping te verblijven en te barbecueën.

Hyams Beach
Volgens het Guinness Book of Records het witste strand van de wereld. Dat wil je natuurlijk niet missen. Op onbewolkte dagen schijnt het zo wit te zijn dat je haast niet zonder zonnebril kan. Toen wij er waren was het half bewolkt, maar alsnog prachtig weer. Het is er best wel druk maar er is genoeg ruimte om op het prachtige witte zand te liggen en in de heldere zee te zwemmen. Er komen regelmatig haaien voor dus ga vooral niet te diep het water in.

Jenolan Caves
Een serie grotten in de welbekende Blue Mountains vlak bij Sydney. Prachtige grotten met allemaal een andere opbouw. Een aantal zijn open voor publiek en je kunt op elke dag van het jaar een tour doen. De weg door de grotten is ’s middags een paar uur dicht en gaat daarna pas weer open. Hou daar dus rekening mee als je na je tour weer verder wil. Wij deden een tour tijdens de wegafsluiting dus hadden daar geen last van. Wij hebben ervoor gekozen om de river cave tour te doen. Je moet af en toe een paar ladders op en af klimmen en redelijk wat trappen op. Het nadeel in deze grot is dat het op veel plekken vrij smal is en als je achteraan loopt je de gids moeilijk kan horen. De grot zelf was echt prachtig en in de diepte van de grot zie je – zoals de naam van de tour doet vermoeden –stukjes van de rivier. Door een bepaalde reflectie van het licht ziet het water er bijna lichtgevend blauw uit.

Blue mountains
Er bestaat een legende over het ontstaan van de Three Sisters, waarvan ook gezegd wordt dat dit helemaal geen oude Aboriginal legende is, maar een verhaal verzonnen om meer toeristen te trekken. Volgens de legende werden drie zussen verliefd op drie mannen van een andere stam. Omdat men niet wilde dat ze met die mannen zouden trouwen werden ze versteent tot deze kwestie werd opgelost of uitgevochten. Helaas ging degene die ze had versteent door voordat ze weer terug werden veranderd waardoor ze nu voor eeuwig op de berg staan. Om de enorme toeristen massa te ontwijken zijn wij ergens bij de Katoomba Falls het bos in gegaan en kregen wij vanaf een heel ander punt uitzicht op de drie zussen. Het was daar erg rustig en gaf ons de gelegenheid rustig van het mooie gebergte te genieten. Er is genoeg te doen en te zien. Je kan ook met een kabelbaan door de bergen maar dat hebben wij niet gedaan. Wij hebben zelf, zonder gids, een aantal hiking trails gevolgd door het gebergte. Dat is prima te doen en vrijwel overal staan bordjes langs de weg om aan te geven wat er precies is.

Sydney
Toen we aankwamen in Sydney was het prachtig weer en zijn we maar meteen naar Bondi Beach gegaan. Als je naar Bondi Beach de serie kijkt is het echt een ervaring om er dan ineens echt zelf te zijn. Aan het eind van de middag werd het bewolkt en zijn we terug naar de camping gegaan. Toen we daar aankwamen kwam het met bakken uit de lucht en helaas regende het de rest van de tijd dat we in Syndey waren bijna alleen maar. We hebben daardoor niet alles gedaan wat we hadden willen doen. We zijn naar een show in het Opera House geweest, wat ik echt een unieke ervaring vond. Het was de kleinste zaal die ze hebben maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben geen tour gedaan want alles zat vol helaas. We zijn met de ferry naar Manly Beach gegaan waar we wat hebben rondgelopen. Je zou daar van allerlei beesten kunnen zien in het water maar door het weer hebben we niks gezien. We zijn bij de stadions van de Olympische spelen in 2000 geweest. Je kunt een hoop velden en terreinen gewoon op lopen, maar de stadions zijn dicht. Je kunt er met de ferry heen en vanaf daar een stuk met de bus. Daarna is het nog een heel stuk lopen langs alle velden en stadions. Helaas was et pretpark Luna Park dicht op de dagen dat wij er waren, maar we zijn er wel even doorheen gelopen. Vanaf daar kan je ook mooie foto’s maken van de Harbour Bridge met Syndey op de achtergrond. We hebben ook over de Harbour Bridge gelopen en je kan zelfs over de boog heen, dit hebben wij niet gedaan.