Grote en kleine Knip
Toch wel één van de meest genoemde stranden van Curaçao. Zoals zovelen is dit strand weer een plaatje uit een tijdschrift. Wit zand, prachtblauwe heldere zee, palmbomen, rust en een kleine strandtent voor wat eten of drinken. Bij de Grote Knip hebben we op de parkeerplaats een smoothie gehaald. Deze zijn typisch iets uit Curaçao dus we moesten het een keer proberen. Echt een heerlijke verkoeling op een warme zomerdag. Bij de kleine Knip zijn we niet heel lang gebleven, want daar hadden we eigenlijk geen tijd meer voor. Beide stranden zijn gratis toegankelijk en er is genoeg parkeergelegenheid.

Mambo Beach
Een heerlijk strand waar de zee zo blauw is als in de films en het strand zo wit als op de plaatjes. Het is er heerlijk vertoeven. Je betaald ongeveer €3,- entreegeld per persoon. Daarnaast heb je voor ongeveer €5,- per persoon een ligbed. Bij sommige strandtenten krijg je dan een coupon voor een frisdrank, dus dan heb je alweer een drankje gehad voor dat geld. In het water ligt Splash Curaçao een soort springkussen waterpark. De entree daarvoor is ongeveer €7,- per uur, maar wij zijn er niet in geweest. Het strand bij Mambo beach is helemaal omgeven door een soort rotsplateau in de zee waardoor er bijna geen golven zijn. Je kunt naar het plateau zwemmen en erop gaan staan voor een prachtig uitzicht richting het strand. Op zondag heb je van 18:00 tot 19:00 uur happy hour en begint het feestje bij Wet & Wild. De DJ draait en met je voetjes in het zand sta je te dansen op een sfeerverlicht stuk strand. Niet vergeten een Amster Bright te proeven, toch wel het meest populaire drankje tijdens happy hour.

Cas Abao
Een prachtig wit strand met helderblauwe zee. We zijn hier het water in gegaan om te snorkelen. Veel leuke kleine visjes, soms wat koraal en zelfs een murene gespot (brrr). Er is een klein strandtentje aanwezig waar je eten en drinken kunt kopen. Vlak daarnaast is een wc huisje. De toegang kost trouwens €5,- per auto en er is genoeg parkeergelegenheid. Je kan er ook nog watersport activiteiten doen, maar dat hebben wij niet gedaan.