Parijs
Ik ben één keer in Parijs geweest maar de stad heeft zeker indruk op mij gemaakt. Wij waren er toen met de auto en ik moet eerlijk zeggen, het is een ramp met parkeren. Er zijn weinig parkeerplaatsen, je moet bijna overal betalen en dan heb ik het nog niet eens over de vele eenrichtingsweggetjes waardoor je continue rondjes aan het rijden bent. Natuurlijk wordt al die moeite beloond door het vele moois wat Parijs te bieden heeft. De meest bekende trekpleister is natuurlijk de Eiffeltoren. Je kan met een lift naar boven voor waarschijnlijk een prachtig uitzicht over de stad, maar ik ben niet naar boven geweest. Er was een lange rij en we hadden anders niet genoeg tijd om alles te zien. We zijn uiteraard ook bij het Louvre geweest, een schitterend museum met duizenden kunstwerken waaronder de Mona Lisa. De bekendste kathedraal van Parijs is de Notre Dame waar ook een boek over is geschreven en een film van bestaat. Je kunt helemaal omhoog klimmen en vanuit daar is het uitzicht vast niet zo mooi als vanaf de Eiffeltoren, maar wel de moeite waard.

Met de auto heb je kans dat je langs de Arc de Triomphe doorrijd aangezien dit tevens een druk verkeerspunt is van Parijs. Als voetganger kan je onder de weg door lopen om zo bij de boog te komen. Je kan het dak op, dat heb ik niet gedaan. Voor een romantische wandeling kan je een route kiezen langs de Seine. Dit kan je zowel lopend, als met boottochten doen. Loop als je toch in Parijs bent ook over de Champs-Élysées. De grootste laan van Parijs met talloze bioscopen, cafés, restaurants en luxe winkels.

Vooral in de avond is Parijs werkelijk waar adembenemend. Talloze lichtjes geven de stad een fantastische uitstraling en ook de Eiffeltoren is niet vergeten. Zelf ben ik in de avond nog langs de Moulin Rouge gelopen. Echt je foto moment waard. Het staat nog op mijn verlanglijstje om een keer terug te gaan naar Parijs en een show te bezoeken.