Martinique en Barbados

Onze excursie in Martinique ging helaas niet door. Daarom zijn we in het stadje Fort the France gebleven. Een typisch Caribisch stadje met gekleurde huisjes en muziek op straat. Aangezien dit officieel bij Frankrijk hoort heb je overal tentjes waar je crêpes en croissants kan kopen. Er was zelfs een kleine La Fayette.

We zijn nog even langs het fort gelopen, waar we niet in konden want ze waren aan het renoveren. Daarna zijn we nog in een prachtige stokoude bibliotheek geweest. Er was een mooi kerkje maar die was gesloten. Dus er was helaas niet zoveel te beleven. De rest van het eiland schijnt heel mooi te zijn – hoorden we van onze tafelgenoten – maar dat hebben we helaas niet gezien.

In Barbados was er vandaag gelukkig wel een excursie. We zijn met een busje over het eiland gereden (lees: geracet want de chauffeur dacht dat hij Max Verstappen was). Bij het huis van Rihanna zijn we even gestopt voor een foto. Wat een onmogelijke taak bleek want haar huis – kasteel dus eigenlijk – is zo groot dat je er drie foto’s voor nodig hebt. Met een route door de suikerriet plantages zijn we daarna gestopt bij het regenwoud waar we vriendelijk werden ontvangen door duizendpoten en bloedzuigers. Eerlijk is eerlijk het regenwoud is prachtig.

Het hele eiland is sowieso erg groen vanwege het tropische klimaat met regelmatig een flinke regenbui. Dat merkten we zelf ook toen we later op de dag op het strand lagen en ineens overspoeld werden door een regenbui. Gelukkig duurde dat maar een paar minuten en hebben we verder heerlijk genoten van het witte strand en de helderblauwe zee.

Even verderop was er zelfs een strand met roze zand. Vanaf daar zijn we met een boot naar een aantal scheepswrakken gevaren. Daar hebben we gesnorkeld. Honderden gekleurde vissen en wel zeven scheepswrakken om te bewonderen.

Ik heb hier heerlijk gegeten. Eerst wilde ik natuurlijk alleen maar een “veilig” gerecht (patat dus). Maar ze stonden erop dat ik de salade met macaroni slierten zou proberen. Die macaroni was eerst met een saus, kaas en boter bereid en daarna werd er nog van alles in de sla gedaan – niet alles was herkenbaar – maar het was werkelijk waar heerlijk. Echt om je vingers bij op te eten.

Op de weg terug naar de boot zijn we een stukje door Bridgetown gelopen. Een leuk havenstadje met wederom typische gekleurde huisjes in allerlei soorten en maten.

Vanavond hebben we een tropisch thema op de boot. Geen idee wat er gaat gebeuren, ik denk dat ik mijn Hawaï shirt aan moet – die ik dus niet heb.
Zoals ze op de boot zeggen, tonight we set sail to Grenada!

Liefs vanuit de Caribbean,

Denise.
2 antwoorden
 1. Louise
  Louise zegt:

  Ik ben benieuwd naar de rest van de foto’s!
  Maar goed dat je was voorbereid op de bloedzuigers haha.

  Veel plezier en groetjes,
  Xx Louise

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *