Grenada

Gisteren vroeg ik mij nog af wat tropical night is. Nou op de cruise is dat een dansje tijdens het eten. Alle obers zetten een dansje in en uiteindelijk is het de bedoeling dat de passagiers ook mee doen. Een aantal personeelsleden deden zelfs een dance-battle en weer anderen gingen op de stoelen staan dansen.
Vanmorgen liep iets anders dan gedacht. De haven was vol en dus konden we niet aanleggen. We zijn in de baai gebleven en met de reddingsboten naar de kant gebracht. Dat is weer eens wat anders. Alle reddingsboten zijn groot genoeg voor ongeveer 80 personen en uitgerust met een motor en boegschroef. Gewoon een prima boot dus. Bij aankomst aan de kust zagen we het “probleem” twee gigantische cruiseschepen.
Eenmaal aan land hebben we een tour gedaan over het eiland. We werden rondgereden door een local die daardoor alles wist over het eiland. Het staat vooral bekend om de specerijen die overal op het eiland groeien. Je kunt de verse kruiden overal kopen en ze laten ook zien hoe ze die oogsten. We hebben een mandje met nootmuskaat, kurkuma, paprika, cacao bonen en nog een stuk of vijf locale kruiden gekocht. Vooral de cacao bonen hebben mij verbaasd. Die komen uit een gele vrucht, waarin weer witte vruchten zitten. Die drogen ze en daar komen uiteindelijk de cacao bonen uit.
Daarna gingen we richting de grootste waterval van het eiland. Je kon er zelfs onder zwemmen maar helaas had onze gids daar geen tijd voor waardoor we niet in het water zijn geweest.
Onze tocht ging verder richting het national park wat op ongeveer 500 meter hoogte ligt. Daar was het lekker cool en had je prachtig uitzicht over de bergen en het eiland. De vulkaan krater is niet meer actief en gevuld met water.

We reden verder naar een ander hoog punt op het eiland waar je uitzicht had op de haven en de cruise schepen. Vanuit daar reden we door naar het strand. Wederom een spierwit strand met helderblauw water. Prachtig om te zien. Het water is aangenaam warm en de temperatuur buiten is overal tropisch te noemen. Vannacht varen we naar St. Vincent waar we met nog een groepje Nederlanders weer gaan proberen een local aan te spreken voor een eiland tour.

Tropische groetjes,

Denise.
1 antwoord
  1. Louise
    Louise zegt:

    Hier is het echt herfst, dus jullie hebben het goed voor elkaar. Dat van die cacaobonen wist ik, zagen we ook in Sri Lanka. Het zal een dolle boel zijn geweest op de boot met iedereen de voetjes van de vloer haha.

    Veel plezier nog en lieve groetjes! XX

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *