St. Vincent

Het laatste eiland voor we terug gaan naar de Dominicaanse Republiek. Zoals op elk eiland worden we ontvangen met een heerlijk Caribisch muziekje.

Met een aantal andere Nederlanders van de cruise spraken we af om samen een taxi te regelen. Nadat we hadden onderhandeld over de prijs gingen we op weg. Eerst een stuk door Kingstown waar de chauffeur liet zien waar het gerechtshof is, het politiebureau, het huis van de premier en de belangrijkste kerken. Op dit eiland hebben ze tientallen religies door elkaar, die allemaal vreedzaam samen leven. In het midden van het centrum was een prachtige kathedraal waar we op de terugweg een stop hebben gemaakt. Maar eerst gingen we op weg naar de andere kant van het eiland. Dit is het eiland met het meeste gebergte en dat was te merken. Bijna twee uur lang door de bergen met een busje langs de ravijnen door de haarspeldbochten rijden is beslist geen pretje. Gelukkig was het allemaal de moeite waard. We kwamen aan bij de Dark View waterval. Ik heb altijd al eens onder een waterval willen staan en dat kon hier. De metershoge waterval lag midden in het regenwoud en we moesten eerst nog een bamboe hangbrug oversteken om er te komen.

Maar daarna was het moment daar en wat een gevoel is dat. De kracht van het water dat op je valt is ongelooflijk. Het water is zo puur en fris, ik kon er wel uren blij en staan.

Maar uiteraard we gingen verder, terug richting Kingstown, naar het schip. Onderweg zijn we op een paar mooie uitzicht punten gestopt. Het eiland is zo mooi, heel erg vruchtbaar door de vulkaan die nog steeds actief is en doordat er regelmatig een – kort maar krachtige – regenbui valt, is het heel erg groen. Er zijn weinig stranden en het eiland loopt aan de kust stijl af, met vulkanische rotsen. De weinige stranden die er zijn, zijn zwart en maar heel klein. Toch is het water heel erg helder en is een stop bij een strandje de moeite waard. Je waant je op een onbewoond eiland, zo weinig mensen zijn er. We hebben heerlijk in de baai gezwommen.

Dit zou tegelijkertijd een van de film sets van Pirates of the Caribbean zijn geweest. Er was een gebouw met doodskisten ervoor en een paar kleine bootjes. Boven de ingang van de baai stonden twee beelden van piraten en er waren kanonnen neergezet. Of het echt de filmset was daar zijn de meningen nog over verdeeld.

Onze voorlaatste stop was in een lokaal barretje. Om mezelf er helemaal in onder te dompelen heb ik daar het lokale biertje gedronken. Toegegeven, het was echt een heerlijk biertje. Fris en licht van smaak, precies goed in de hitte van de Caribbean. Het bier is hier zo populair dat het zelfs een prijs heeft gewonnen.

Daarna zijn we gestopt bij de kathedraal. Ondertussen was de school uit en liepen we naast vrolijk zwaaiende school kinderen in schattige uniformen. De kathedraal had een kleine binnenplaats met een vijvertje. Binnen was het sober, minder mooi dan van de buitenkant.

Eenmaal terug op de boot zijn we ’s avonds naar de disco geweest voor een echte white party. De herrie was ongelooflijk, net zo hard als die Spanjaarden praten (lees: veel en veel te hard) zo was ook het volume level in de discotheek. Maar toegegeven het was leuk om even met de voetjes van de vloer te gaan op wat dance en Spaanse muziek.

Voor nu rest ons nog een dagje op zee, een middag in Santo Domingo en dan de lange reis naar huis.

Muchos besos,

Denise.

 

2 antwoorden
  1. Louise
    Louise zegt:

    Wat hebben jullie een bijzondere reis gemaakt en veel moois gezien en meegemaakt. Helaas zit het er al weer bijna op en wens ik jullie een hele spoedige vlucht! Tot gauw! XX

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *