Santo Domingo

Alweer de laatste stop op deze reis. Bij aankomst in de haven zie ik meteen dat dit een grauwe stad is. Voor mijn gevoel kan je de drugskartels hier op straat tegen komen. Als we van boord gaan wordt mijn gevoel nog eens bevestigd. We lopen vrij snel langs het tourist protection center. Het feit dat ze zoiets nodig hebben schept niet veel vertrouwen. Daarnaast spreekt geen enkele werknemer van dit bureau Engels, dus je komt geen steek verder. Als we uiteindelijk zelf het oude centrum hebben gevonden is het opnieuw niet per se mooi te noemen. Er is een leuk pleintje en een kerk. Verder zijn er nog een paar belangrijke gebouwen. Het probleem is alleen dat alles alleen maar in het Spaans is vermeld. Waardoor we vrijwel geen idee hebben wat het precies is. We komen nog langs een fort en een pantheon. Maar waarvoor het diende en wie er in het pantheon liggen is niet duidelijk. Overal op straat proberen ze sieraden en beeldjes te verkopen van larimar. Een prachtige blauwe edelsteen die alleen op de Dominicaanse Republiek gevonden kan worden.

Omdat we hier in de stad niet echt veel wijzer worden besluiten we een taxi te nemen naar Los Tres Ojos. Ofwel de drie ogen. Dit ligt in een natuurpark iets buiten de stad. Er zijn hier drie grote grotten, vandaar de naam over de drie ogen. Je kan in het park langs de grotten lopen en zo de diepte in staren. In alle grotten ligt een meer.

Daarna kan je ook in de grot zelf lopen. Om in de laatste grot te komen ga je op een klein vlot naar de overkant. Helaas was het zo donker in de grot dat ik geen foto heb kunnen maken van dit vlot. Het zat vast aan een aantal kabels en voor €0,50 werd je naar de overkant gebracht. Dit gebeurde door middel van een touw waaraan drie mannen het vlot voorttrokken. Dit was echt de moeite waard, want ook hier is het prachtig mooi helder water en een groene omgeving. We gaan eerst naar de grot die we zojuist vanaf bovenaf hebben bekeken.

Daarna gaan we met het vlot weer terug in de andere grotten te kijken. Vooral hier kan je door het lichtinval goed zien hoe helder het water is. Het lijkt bijna licht te geven, zo blauw is het.

En na de laatste mooie grot is het tijd om terug te gaan. Onze taxichauffeur heeft al die tijd netjes op ons staan wachten. Sprak amper een woord Engels maar met wat handen- en voetenwerk hebben we elkaar toch begrepen. We gaan terug naar de boot waar we nog tijd hebben om te lunchen alvorens we naar het vliegveld worden gebracht. Het was een avontuur om nooit te vergeten en ik kan een cruise iedereen aanraden. We hadden mazzel dat het niet zo druk was, maar het concept om allerlei kleine eilanden – waar ik anders waarschijnlijk nooit zou komen – te bezoeken is mij erg goed bevallen. Wellicht kom ik nog eens terug op de Dominicaanse Republiek. Want hoewel Santo Domingo niet zoveel voorstelde, schijnt het oosten van het eiland erg mooi te zijn.

Hasta la vista,

Denise.

6 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *