Gent

Wat een ontzettend leuke stad is Gent. Ik was er nog nooit geweest en zag een blog van iemand die vorige week was geweest. Tot en met 7 januari zijn ook nog eens de winterfeesten. Ik dacht doe eens gek, ik heb een dag vrij en rij erheen. Gelukkig had ik goed gezelschap! Het eerste wat we bij aankomst hebben gedaan is een Belgische wafel gegeten. Een heerlijke wafel met een dikke laag Nutella erop.

Daarna zijn we over de wintermarkt gelopen. Ze hebben een speciale kinderschaatsbaan en een grote schaatsbaan aangelegd.

Na de wintermarkt liepen we verder door de straatjes van Gent. Wat een leuke stad is dat. Allemaal oude pandjes die er stuk voor stuk anders uit zien. Voor de bier liefhebbers hebben ze leuke winkels met tal van verschillende Belgische bieren.

Hier vlak bij is het kasteel Gravensteen. Vanaf de stad loop je over een klein bruggetje en kijk je zo langs alle grachtenpanden. Wederom een leuk gezicht.

Het kasteel is goed voorzien van informatie en een route. Je mag het dak op en vanaf daar heb je werkelijk een prachtig uitzicht. Verder zie je de ridderzaal, er zijn eeuwenoude “toiletten”, mag de kerkers in en wat toch echt blijft hangen is de martelkamer. Er waren tijden waarin dit kasteel alleen werd gebruikt voor gevangenen en om straffen uit te voeren. Een aantal martel- en moordwapens zijn nog bewaard gebleven en kun je hier zien. Onder andere het mes van de guillotine is origineel uit die tijd bewaard gebleven.

Na het kasteel zijn we nog in de Sint-baafskathedraal geweest. Waar we nog een kaarsje hebben aangestoken. Helaas mocht je hier geen foto’s maken en dat hebben we uiteraard gerespecteerd. Dus als je wil zien hoe mooi het is, go see for yourself! Gelukkig hebben wij de foto’s in ons geheugen 😉.

Hierna zijn we naar de Sint-niklaskerk gegaan. In een gedeelte van de kerk is nu vanwege de winterfeesten een speurtocht. Leuk voor de kinderen. Het andere gedeelte is open zodat je de kerk kunt bezoeken. Persoonlijk vond ik deze kerk wat minder indrukwekkend dan de Sint-baafskathedraal, maar nog steeds een imposant bouwwerk om te zien. Hier stonden geen borden dat je geen foto’s mocht maken. Dus een foto kon niet ontbreken.

Daarna zijn we ergens gaan eten. Inmiddels was het donker en dat geeft toch dat beetje extra sfeer met alle activiteiten van de winterfeesten.

Als je nog tijd hebt om naar de winterfeesten te gaan, zeker doen. En anders is Gent sowieso al een aanrader.

 

Liefs,

Denise.

6 antwoorden
  • Denise
   Denise zegt:

   Echt zeker doen, ze zijn prachtig en als je bedenkt hoe oud ze zijn vind ik het bewonderenswaardig om te bedenken hoe ze dat destijds zo gebouwd hebben 🙂 X

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *