Hong Kong en Sydney

De droom die ik al jaren had ging eindelijk in vervulling. Op Schiphol had ik er nog steeds super veel zin in en het werd gelukkig geen tranentrekker. Eenmaal in het vliegtuig waren we nog amper opgestegegn of de dame naast mij had haar nek kussen om, slaapmasker op en de snurk aan. Je begrijpt, het was een lange vlucht met weinig slaap. Misschien is dat ook mede de reden van het feit dat ik Hong Kong echt helemaal niet leuk vond. In de hop on hop off bus -waar ik normaal sowieso nooit in ga, maar ik was te moe om te lopen – viel ik zelfs in slaap. Verder rook het overal naar noodles, waren er veel te veel mensen, de rijen overal lang en de mensen overal nogal onbeleefd. Alleen het personeel is dan juist wel weer heel vriendelijk. Ik ben nog naar hét uitzichtpunt van Hong Kong geweest.

Het was mooi, maar de anderhalf uur durende rij niet waard als je het mij vraagt. Daarnaast worden je ogen als je niet uitkijkt uitgestoken door alle selfie sticks. En heb ik een man van zijn vriendin zeker 10 verschillende foto’s zien maken van haar achterhoofd (omdat ze dus de ik-kijk-in-de-verte pose deed). Gelukkig was het maar een dagje en kon ik ‘s avonds eindelijk beginnen aan het laatste deel van de lange reis naar Sydney.

De eerste dag was een kwestie van heel goed mijn best doen wakker te blijven. Ik viel zelfs bijna staand in slaap zo moe was ik inmiddels. De dagen daarna heb ik heerlijk rustig aan gedaan. Uiteraard ben ik meerdere keren naar Bondi beach geweest.

Daarnaast ben ik nog lekker door de stad gaan dwalen. Omdat ik al eerder in Sydney ben geweest had ik niet echt een to do lijstje, heerlijk! Uiteraard ben ik wel weer even naar het Opera House geweest. Helaas was de show waar ik heen wilde uitverkocht.

Toen kwam oudejaarsdag. De reden dat ik in Sydney ben, het vuurwerk bij de brug. Eerst lekker op Coogee beach gelegen, terug naar het appartement, omkleden en gaan. Punt was alleen, ondertussen was er een storm losgebarsten. Regen, onweer you name it. Omdat er aangeraden wordt op tijd de stad in te gaan ben ik toch maar de deur uit gegaan. Balen dat ik geen poncho of paraplu had dwars door de regen. Toen kreeg ik – met zeiknatte voeten als een verzopen kat – halverwege een brainwave. Ik heb een speciaal water en winddicht jasje gekocht… Dus hop terug om die op te halen. Gevolg, anderhalf uur voor niks gereisd. Daarna werd het gelukkig droog, je zou kunnen denken ik had ook anderhalf uur langer thuis kunnen chillen en niet de rest van de avond met zeiknatte voeten hoeven rond te lopen. Maar goed, als je alles van te voren weet.

Halverwege de reis – poging twee – kregen we de melding dat er tijdelijk geen treinen rijden vanwege stormschade aan het spoor. Dus je raad het al, tegen de tijd dat er een trein kwam was het aanstampen alsof je leven er vanaf hangt. Eenmaal bij het juiste station stond er een rij van letterlijk meerdere straten lang. Gelukkig was het al die tijd nog droog. Nadat ik eindelijk Luna Park binnen was, wilde ik wel eens even in een achtbaan (dat was tenslotte het voordeel van mijn gekochte ticket). De gemiddelde rij duurde een uur, kortom 1 achtbaan en het was middernacht. Maar eerlijk is eerlijk, de achtbaan was leuk!

Nog even snel een drankje halen voor tijdens de jaarwisseling, maar nee die mocht niet mee richting het vuurwerk. Dus snel de wodka redbull achterover geslagen en tussen de mensen massa staan. Man man man wat een sardientjes werk is dat zeg. Het vuurwerk was prachtig maar je staat zo ongelooflijk plat gedrukt te worden.

Het is ook heel gek om in zulk warm weer oud en nieuw te vieren. Daarnaast is het in Nederland gewoon nog 14:00 uur en mocht je dus geen drankje mee waardoor ik meer het gevoel had naar een mooie vuurwerk show aan het kijken was. Gelukkig had ik thuis nog een flesje champagne klaar liggen.

Na een helse (lange) reis terug kon ik nog even genieten van de champagne en om 05:30 terwijl de zon op kwam gingen mijn luikjes dicht. Na een kort nachtje was het tijd voor dr nieuwjaarsduik. Nadat de jaarwisseling toch stiekem anders was dan gedacht had ik hier niet zulke hoge verwachtingen van. Maar wat was dat leuk zeg! Honderden Nederlanders met een Unox muts op Bondi Beach.

Zoiets vergeet je nooit meer. Ondanks een zeer warme dag is het water hier behoorlijk koud, maar gelukkig hadden we een warme muts op haha. Natuurlijk deden we in het water nog de polonaise en zongen we luidkeels allerlei foute Nederlandse nummers. Waarna ik door buitenlanders werd aangesproken waar we vandaan komen en wat we in hemelsnaam aan het doen zijn!  Straks is de after party in de stad en daarna is het voor mij tijd om morgen naar Tasmanië te vliegen. Tot nu toe was het echt heerlijk vertoeven.

Uiteraard nog even op de foto met de gasten van Bondi rescue. Ze zijn momenteel nog aan het filmen dus wie weet gaat de nieuwjaarsduik nog de wereld over.

Safe travels,

Denise

2 antwoorden
 1. Trees scheerder
  Trees scheerder zegt:

  Hallo Denise, wat een pracht verhaal. zo leuk en echt beschreven, anders dan dat je je dat voorstelt. Het liep niet allemaal op rolletjes, maar dat heb je ook weer meegemaakt. Zoveel regen dat lijkt op Nederland. Alle Unoxfans met de Nieuwjaarsduik maakte weer een hoop goed.
  Eerst natuurlijk een heel goed Nieuwjaar toegewenst en een fijne tijd daar. Leuk zo,n blog te ontvangen, bedankt.
  Wij zijn gisterenavond samen geweest. T. Rien en tante Thea.. Gezellig en rustig, deels naar TV gekeken en op de IPad naar de show van Herman Finkers, en uiteraard gekletst. Om 2 uur heb ik de zusjes naar huis gebracht. Nu kijk ik naar het Nieuwjaarsconcert uit Wenen. onderwijl ben ik jou aan het mailen. Vanmiddag komen de kinderen. Dan gaan we weer een gewone week tegemoet en geen feestdagen. Lieve schat een goede reis naar Tasmanië en beleef weer veel mooie dingen. Liefs oma xxxxxxxxxx

  Beantwoorden
 2. Louise
  Louise zegt:

  Allereerst de beste wensen voor een gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat je een mooi jaar tegemoet gaat. Een goed begin in ieder geval in Sydney.
  Ik vond het weer erg leuk om je blog te lezen, wat een bijzonder verhaal! Ik wens je veel plezier in Tasmanië en blijf je graag volgen. Liefs, Louise

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *