Brisbane

Tja wat zullen we hier nou eens van zeggen. Brisbane is zeg maar niet zo mijn ding. Je kan er super leuk shoppen – ik heb een hekel aan shoppen dus dat zegt echt iets – maar als je met een backpack door het land moet, kan je dus niks kopen. Verder kan je met een gratis ferry over de rivier de stad bekijken. Leuk maar de stad is nou ook weer niet zo mooi.

Ze hebben wel overal fietsen, wat ik als echte Hollander natuurlijk wel kan waarderen. Je moet dan wel weer verplicht een helm op en er zijn geen fietspaden. Dus iedereen doet maar wat, fietsen op de stoep of tussen het drukke verkeer, het kan hier allemaal. Daarna ontdekte ik ook nog de elektrische step die je hier kan gebruiken. Wederom het helmpje op en gaan. Echt heel grappig maar ook iets waarmee ik natuurlijk beide benen kan breken dus ik ben er na één ritje maar weer mee op gehouden.

Vlak bij het centrum hebben ze een namaak strandje aangelegd wat op zich wel gezellig is. En daarnaast fijn afkoelen want – nee ik klaag echt niet – het is hier zooooo warm, niet normaal. Bij dit strandje heb ik nog een kopje koffie gedronken met een Nederlandse meid waar ik de portemonnee van had gevonden. Via social media heb ik haar gevonden en zo kon ik de portemonnee weer terug geven. Zij blij en ze gaf me meteen nog de tip op naar de Koala Sanctuary te gaan. ‘s Avonds ben ik naar een theater geweest waar de show was waar ik in Sydney heen wilde, maar die toen was uitverkocht. De show heet the Illusionist en er zijn een aantal illusionisten die elkaar in de show afwisselen. Echt een onwijs gave show. Er was ook nog een comedian die de show aan elkaar praatte en ik heb echt tranen van het lachen gehad. Een super geslaagde avond dus.

De volgende dag ging ik dus naar de Koala Sanctuary toe. Helaas bleek dit meer een soort dierentuin dan een opvang. Jammer want ik ben sowieso een beetje anti dierentuin.

Oké de koala’s waren wel echt schattig. Tenminste zo zien ze eruit. In het wild zijn ze hartstikke agressief. Gelukkig hadden ze ook een heel groot stuk land waar kangoeroes en wallaby’s los kunnen lopen. Daar mag je in, kan je ze voeren en als ze zin hebben ook aaien. Dit was wel ongelooflijk schattig. Het is een soort omgekeerde dierentuin waar een hek is waar mensen niet in mogen. Dat als de kangoeroes geen zin hebben dan kunnen ze weg van de mensen. Hier heb ik ook voor het eerst een wallaby met een baby in de buidel gezien.

Echt zo schattig! Daarnaast heb ik ook nog met andere kleine kangoeroes geknuffeld. Die al een tijdje uit de buidel zijn maar nog steeds klein zijn. En natuurlijk foto’s gemaakt met de kangoeroes, want dat hoort er bij. Dit stuk van het park was dus echt heel erg leuk.

Verder was Brisbane zelf voor mij niet zo heel boeiend. De paar mensen die ik heb gesproken hadden een beetje hetzelfde. Ik verbleef hier in een airbnb, de luxe, hygiëne, ruimte, faciliteiten – privé zwembad en eigen mini crossfit box – waren fantastisch. De laatste dag heb ik hier dan ook lekker rustig aan gedaan, wasje doen, crossfit, zwemmen, zonnen! Maar je merkt toch dat je zo weinig contacten op doet en ik heb me hier voor het eerst wel wat eenzaam gevoeld. Nou geen paniek en meteen een vliegticket terug voor me gaan boeken, ik ben nu op weg naar Byron Bay. Een must-go-to badplaats soort van in de buurt van Brisbane (180km verderop, dus in Australische termen ongeveer de tuin van de buurman). Hier slaap ik weer in een hostel en hoewel een eigen (schone) kamer en badkamer heerlijk was, heb ik wel weer zin in wat gezelligheid. Als er nou niemand snurkt vannacht ben ik al blij.

Deze foto nog even omdat ik echt super bang was en dacht wanneer maak je dit nou mee. En ik dus deze emoe heb geaaid en ook nog even een (lichtelijk geforceerde) glimlach heb gegeven voor de foto.

Safe travels,

Denise

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *