Queenstown

Queenstown is fantastisch. De stad bruist van energie. Toen ik aan kwam even snel douchen en toen werd mijn enige Apple oplader gestolen, echt fijn. Gelukkig mocht ik even wat lenen van een kamergenoot. Daarna ben ik de eerste avond op stap geweest met een Nederlands stel die ik via Facebook had ontmoet. Drankjes doen en natuurlijk een dansje wagen, erg gezellig en fijn om weer even Nederlands te praten. De volgende ochtend – oké bijna middag, ik was moe – ben ik met de gondel de berg op gegaan. Daar kan je met een soort rodelkarretjes een parcours afleggen.
Als een kind zo blij haha, daar ben ik zes keer vanaf geweest en toen begon het te regenen. Dus toen ben ik met de gondel weer terug gegaan en heb ik boodschappen gedaan. Meteen maar voor paar dagen vooruit en wat eten gemaakt voor de volgende dag. Die dag had ik weer niks gepland staan vanwege het wisselvallige weer. Rond een uur of 12 klaarde het helemaal op, dus liep ik lekker door de stad en zag ik ineens een bordje “white river rafting still places available”. Ik heb altijd al een keer willen raften dus hop naar binnen. En ja hoor over een uur zou de bus naar de rivier vertrekken en ik kon nog mee. Kreeg zelfs $90,- (ongeveer €50,-) korting omdat ze eigenlijk nog iemand nodig hadden die mee zou willen! Big jeej aangezien alles hier onbetaalbaar is. Wij dus met de bus naar de rivier om vanaf daar via de rivier af te dalen terug naar Queenstown.
Wat een ongelooflijke ervaring was dat! Het eerste stuk was rustig en zo konden we alle technieken en commando’s rustig aanleren. Halverwege kwam een stuk waar we de boot uit mochten om in de stroming te zwemmen. Het water is maar een paar graden – je hebt wel een wetsuit aan maar alsnog – en het blijft een snelstromende rivier. Het klonk mij dus als een ietwat eng plan. Na een paar seconden twijfelen dacht ik echt YOLO (you only live once) en hop zo de rivier in gesprongen. Hoe vet was dat! Super koud dat wel, maar heel gaaf. De omgeving bij deze rivier was ook zo mooi, prachtige bergen, bomen, rotsen en geitjes haha. Helaas voor jullie heb ik hier geen foto’s van natuurlijk. Maar voor het idee wat van het internet geplukt.
Het werd inmiddels tijd voor de rapids zoals ze dat noemen. Grote versnellingen naar beneden, naar opzij en alles door elkaar. De adrenaline giert door je lijf en je gaat van paddelen, naar diep in de boot zitten en goed vasthouden, snel peddelen om niet vast te zitten, tot naar 1 kant hangen om de boot recht te houden, fan-tas-tisch! Nadat de tour over was ben ik met een Fins meisje die ik daar ontmoet had een (vegan) burger gaan eten bij Fergburger. Dit tentje zou de beste burgers ter wereld hebben en er staat de hele dag een gigantische rij tot ver buiten op straat. Wij liepen langs en er was tot onze verbazing geen rij. We hebben besteld – nog steeds met stomheid geslagen over het feit dat er geen rij was – en tegen de tijd dat we betaald hadden stond de rij weer tot buiten.
De burger was echt heel lekker, maar er zijn er vast meer die zo goed zijn! Daarna hebben we uren gekletst – van die diepzinnige gesprekken die je hier vaak hebt als solo reizigers onder elkaar – en uiteindelijk zijn we nog naar twee clubs geweest om lekker te dansen. Super gezellig! De volgende ochtend moest ik vroeg op voor een lange dag naar Milford Sounds, maar agh slapen kan ik thuis – en soms in de bus – ook. Na zes uur, inclusief tussenstops, in de bus kwamen we aan bij Milford Sounds voor de cruise. Helaas kwam het al uren met bakken uit de lucht dus van het mooie uitzicht bleef weinig over.
Er waren wel extra veel watervallen door alle regen, maar na een paar foto’s buiten op het dek was het net of je zelf onder de waterval had gestaan. Gelukkig werd het tegen het eindelijk van de tour droog. We gingen naar de grootste waterval daar en de boog gaat zo dichtbij dat je er half onder staat waardoor – je raad het al – ik helemaal doorweekt was. Gelukkig doet mijn regen jasje het goed maar mijn broek was echt om uit te wringen. Nou ja ik heb in ieder geval onder een waterval gestaan moet je maar denken. Op de terugweg zagen we nog zeehonden en dolfijnen! Dat was wel gaaf. Helaas was het alweer tijd voor een lange busreis terug en natuurlijk regende het weer. Het was mooi, maar of het het geld en de tijd waard was in die regen, daar ben ik nog niet uit.
Vandaag ben ik vertrokken naar Franz Joseph om daar morgen hopelijk een hike op de gletsjer te doen. Ik moest vroeg op maar dat ging helaas niet helemaal volgens plan. Na zeker zes goede snurk vrije nachten was er vannacht weer een snurker in de dorm. Ik bedoel dit niet discriminerend maar het zijn tot nu toe alleen maar Aziaten die snurken… Het geluid kwam zelfs door mijn oordoppen heen en ik kon niet meer slapen dus ik besloot even een stukje serie op mijn telefoon te kijken. Waar ik niet aan heb gedacht is daarna de oortjes uit mijn telefoon te halen. Met gevolg dat mijn wekker dus vanmorgen niet door de speaker van mijn telefoon maar door de oortjes af ging. Gezien ik die natuurlijk niet in mijn oren had werd ik pas wakker toen een kamergenoot continue herrie zat te maken waardoor ik geïrriteerd op mijn telefoon keek hoe laat het was. Tijd 08:22, vertrektijd van bus 08:10. Je snapt, PANIEK! Niet alleen omdat ik de bus heb gemist maar ik MOET morgen in Franz Joseph zijn vanwege de gletsjer hike die ik niet kan verplaatsen en ongeveer net zoveel kost als vier normale tours bij elkaar.
Ondertussen even een gezellig plaatje want dit is een verhaal in de categorie: goed verhaal, lekker kort ook. Ik dus het bus bedrijf bellen: thank you for calling our waiting time is 1 minute and 45 seconds. Een dikke 12 minuten later namen ze op. Ondertussen maar snel tandenpoetsen aankleden etc. Maar nee er was maar 1 bus per dag, morgen kan ik wel mee. Nee ik wil niet morgen ik moet nu, dus waar kan ik heen racen om de bus in te halen? De eerste stop is een plaatstje verderop een uur met de taxi als je de korte route neemt – de bus doet de toeristen route – en dan kan je daar mee met de bus. Snel taxi bellen dus: yes we have a taxi that is close, it will cost $190,- (ongeveer €117,50) to get there. Tja wat voor keuze heb je dan nog, ik had nog een uur en een kwartier, moest tas nog halen, uitchecken en als ik dit niet zou doen dan mis ik ten eerste een hele vette tour en ten tweede krijg ik mijn geld niet terug. Dus hoppa sprintje om de tas tr halen, alle (paniek)tranen uit mijn gezicht vegen, uitchecken, taxi in springen en bidden dat we sneller zijn dan de bus. 
Maar weer even een plaatje ter entertainment. Eenmaal aangekomen in het plaatsje, geen bus (toch wel spannend verhaal dit hea?!). Paniek schoot natuurlijk weer door mijn hele lijf. Maar gelukkig de bus was iets vertraagd en kwam even later aangereden. Ik de bus in en behalve met mijn portemonnee lijkt het allemaal goed te komen. Nu alsjeblieft allemaal heel hard duimen dat de tour door gaat. Je gaat namelijk met een helicopter naar de gletsjer en dat kan alleen bij goed weer. En aangezien het weer niet bepaald mee zit tot nu toe… Dus laten wij allen duimen dat ik morgen in de helicopter naar de gletsjer vlieg en dit allemaal niet voor niks was!
Bedankt als je het lezen tot hier hebt volgehouden! Ik moest het even kwijt, zo’n stress situatie in je eentje is toch wel even een dingetje. Verder heb ik het super naar mijn zin en ben ik inmiddels net over de helft van mijn reis. De tijd vliegt!
Safe travels,
Denise
9 antwoorden
 1. Louise
  Louise zegt:

  Tjonge wat een avontuur en gestress, maar gelukkig heb je het toch maar gehaald en ik duim voor je dat de helikoptervlucht doorgaat! Have fun!
  Liefs, Louise

  Beantwoorden
 2. Alice Scheerder
  Alice Scheerder zegt:

  Lieve schat, Ik geniet weer van je blog, wat een enthousiasme en belevingen allemaal. Prachtige foto’s en gelukkig je snoertje van je iphone en niet je telefoon kwijt. Travel safe ik hou van je xxx

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *