Donaties

Lieve allemaal,

Wat een reacties heb ik gehad op mijn vorige blog. Zo hartverwarmend, het is niet te omschrijven. Ik ben de volgende dag meteen op pad gegaan om het geld van de eerst binnen gestroomde donaties goed te besteden. In de buurt was een inzamelingsactie gestart voor kleding, eten en eerste levensbehoeften voor mensen hier ongeveer een uur rijden vandaan. Vol goede moed ben ik eerst naar K-Mart gegaan en heb ik een halve kar vol met ondergoed en sokken gekocht. Ongeveer in alle maten iets zowel voor jongens als meisjes, mannen en vrouwen.

Daarna op naar de supermarkt. Daar heb ik van alles gekocht. Toiletartikelen, pijnstillers, luiers, eten in blik en voedselrepen. Man die kar puilde helemaal uit. En wat voelde het goed om wat te kunnen doen. Allemaal dankzij jullie.

Snel naar het donatiepunt waar inmiddels ruim tweehonderd vrijwilligers klaarstonden om je auto uit te laden. Ze waren ontzettend blij met de donaties. Het gaf zo’n fijn gevoel om iets te kunnen doen. De dag na mijn donaties zijn de vrachtwagens meteen vertrokken naar het desbetreffende gebied dus dit was echt een kwestie van snel handelen en helpen. Er is zelfs een item op het nieuws geweest waarin je kon zien dat er een hele “winkel” was samengesteld en alle bewoners konden de spullen afhalen die ze nodig hadden.

Daarna bleef het even stil rondom dit soort acties. De rampgebieden konden de toestroom van goederen niet organiseren. Dus heb ik op een andere manier bijgedragen. Een deel gedoneerd aan de voedselbank die het dan in delen kon doneren. Daarnaast heb ik een plaatselijke organisatie gevonden die waterputten aanlegt voor dieren. Ze hebben een heel slim systeem ontwikkeld en proberen die op zoveel mogelijk plaatsen te krijgen.

Dan heb ik nog een deel van het geld over. Nu wacht ik nog even af of er weer initiatieven komen waarin ik zelf actief wat kan doen. Anders ga ik het doneren aan de waterpunten organisatie. Of aan iets anders als iemand nog een idee heeft waar hij/zij blij van wordt! Ik vermijd de grote organisaties een beetje die krijgen (gelukkig) al heel veel donaties.

Nogmaals, mijn dank is groot! ❤️

Liefs,

Denise

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *