Camping

Nadat we Sheila hadden afgezet op het vliegveld zijn we met zijn tweeën doorgereisd. Gelukkig hadden we op de terug weg iets meer dagen de tijd voor alle kilometers. De eerste stop die dag was bij de Josephine falls.

Er was een natuur glijbaan en dus behoorlijk druk met allemaal gezinnen. Toen ik rond zwom zag Johnny en slang in het water. Ik vroeg me al af waarom hij niet meer wilde zwemmen, daarom dus. Snel wegwezen. Het was wel echt even genieten.

Ondanks dat ik nu minstens twee keer zoveel spullen heb als waar ik mee kwam, ik ben toch nog steeds een beetje backpacker. De eerste nacht sliepen we in een hotel in Townsville omdat we in het donker aankwamen. We zijn uit eten gegaan en slapen. De volgende dag fris op, opweg naar Airlie beach.

Daar hebben we de tent voor het eerst opgezet. Het avontuur was nu echt van start. Koken op de camping barbecue, afwassen in de camping keuken en natuurlijk het laddertje naar beneden en over het terrein lopen als je ‘s nachts moet plassen. De eerste dag in Airlie beach hebben we lekker aan de lagoon gelegen. De tweede dag werden we om half zeven opgehaald voor een zeiltocht.

We hadden speciaal een tour uitgezocht om te zeilen. Werden we toch mooi in de maling genomen. Met allerlei smoesjes waarom het precies vandaag niet kon. We moesten drie uur op volle toeren op de motor dus ik heb zo’n vermoeden dat nooit zeilen. Echt een domper. Gelukkig hadden we voor het eerst deze vakantie drie uur achter elkaar blauwe lucht en zon.

Dankzij de zon zagen de whitsunday islands er prachtig uit. We hebben een wandeling gemaakt om het uitzicht te bekijken en daarna zijn we het strand opgegaan.

Prachtig wit strand. Wat blijkbaar niet uit zand bestaat maar een mineraal is dat vrij is gekomen uit een aardverschuiving. Snel ons beschermingspak tegen de kwallen aan en op zoek naar de roggen die hier overal zwemmen.

Al snel zaten we tussen tientallen roggen. Zo gaaf, de eerste keer dat ik die zo in het wild voorbij zie zwemmen. Uiteraard waren deze niet gevaarlijk. Na een tijdje dacht ik iets anders te zien, een haai. Ik wist niet of ik moest schreeuwen dat er een haai was (onnodig paniek zaaien), weg moest rennen (het was een kleine maar het blijft een haai) of foto’s moest maken (alles voor de gram). Tja mijn keuze zie je hieronder.

Op de terugweg mochten we weer genieten van de welbekende regen die ons de hele vakantie achtervolgd. Drie uur lang stromende regen. Gelukkig was de tent niet weggezakt en de volgende dag hebben we alles ingepakt en zijn we verder gegaan naar Rockhampton.

Daar zijn we bij aankomst gaan bowlen (kijk mij trots zijn op mijn score), hebben we een drankje gedaan, een potje pool gespeeld en toen terug naar de camping voor weer een rondje barbecue. De volgende ochtend vroeg op want we hadden een lange rit te gaan. We zouden eindigen in de Gold Coast met een stop in Brisbane. Eenmaal bij afslag Brisbane waren we te moe om nog een uur om te rijden. Dat was achteraf de beste beslissing van de vakantie. Twee dagen later werd aangekondigd dat Brisbane drie dagen in lockdown moest en als je in die week ervoor in Brisbane was geweest moest je twee weken in quarantaine. Dat hebben we dus op het nippertje ontlopen.

Natuurlijk kon een bezoekje aan de Ierse bar niet ontbreken. En omdat het uiteraard twee dagen lang bijna alleen maar regende hebben we de rest van de tijd gevuld met een middagje spa en mijn haar laten vlechten. Je moet wat.

Ook zijn we naar de uitkijk toren gegaan. Alsnog een mooi uitzicht maar met regen en wolken minder dan de foto’s die er hangen als het zonnig is.

Zo zijn we vrijdag middag om 16:00 uur richting huis gaan rijden. Omdat er inmiddels alweer van alles wat gebeurd rondom Corona mochten we niet in de staat New South Wales stoppen. Terwijl we daar dwars doorheen moesten. Omdat de regels per dag strenger werden en we bang waren niet meer thuis te komen hebben we besloten de rit in de nacht in 1 keer af te maken en niet voor de grens te overnachten. Met alleen een stop om te tanken en plassen, 12 uur door New South Wales. Kwamen we de volgende dag rond 10:00 uur thuis aan. Het was een zeer vermoeiende rit, maar gelukkig bij thuiskomst eindelijk de zon, 38 graden en een uitnodiging bij vrienden voor een middag in het zwembad. Een goede afsluiter van de vakantie.

Hopelijk blijft het een beetje kalm en komen er snel weekendjes weg, korte vakanties en andere leuke dingen. Weer meer doen waarvoor ik hier ben gekomen. Genieten!

Liefs,

Denise

1 antwoord
  1. Alice Scheerder
    Alice Scheerder zegt:

    Deze of dit blog hihi wat is het? haag ik gemist. leuk. ik vond al dat je weinig verhalen had geschreven maar gelukkig weet en beetje bij nu. nu ga ik de andere lezen.
    love you xxxxx

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *