Noord-Ierse kust

Vandaag zijn we al vroeg naar Belfast gevlogen. Eenmaal op het vliegveld aan gekomen besloten we spontaan om een auto te huren en een road trip langs de kust te maken. Niet alleen omdat we prachtige filmpjes hadden gezien maar ook omdat er veel plekken zijn waar Game of Thrones is opgenomen. We vroegen om de kleinste auto die ze hebben omdat we toch maar met zijn tweeën zijn. Toen we aankwamen bleek duidelijk dat we een upgrade hadden gehad. En toen we later ook nog het strand op mochten rijden met onze 4×4 was het plaatje compleet.

Ondanks de slechte voorspellingen hebben we heerlijk weer gehad met soms zelfs een zonnetje. De kust route is prachtig, gelukkig is er weinig verkeer dus kon ik rustig wennen aan het links rijden.

Na een paar mooie stops hebben we een kleine wandeling gedaan langs de watervallen. Zo heerlijk en rustgevend om in de natuur te lopen. Het is hier ontzettend rustig dus je komt bijna niemand tegen, heerlijk.

Na deze hike hadden we behoorlijk trek gekregen en hebben we in de plaatselijke supermarkt een salade en fruit gekocht. Die hebben we verderop onder het genot van een prachtig uitzicht opgegeten.

Overal waar je rijdt zijn weilanden vol met schattige schaapjes, we hebben meer schapen dan auto’s of mensen gezien vandaag. De enige plek waar het echt druk was, was bij the Dark Hedges. Een beroemde set van Game of Thrones.

Daarna zijn we verder gegaan naar Portstewart waar ons een restaurant was aangeraden. Eenmaal daar bleek het een restaurant aan het strand te zijn dus hebben we ook nog even heerlijk uitgewaaid. En wat bleek, ook hier was een scène van Game of Thrones opgenomen die ik zowaar herkende. Wat een gaaf gevoel is dat toch als je ergens bent wat je kent van tv. Zo’n gevoel van herkenning terwijl je er nog nooit bent geweest. Met dit gevoel op zak zijn we lekker gaan eten, een echte vegetarische spelt risotto.

Toen was het toch echt tijd om richting Belfast te rijden waar we slapen. Morgen gaan we de stad verkennen want we kwamen tegen het donker aan dus we hebben nog niks van Belfast gezien.

Liefs ,

Denise .

10 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *