Zipline

Onze eerste excursie, we zouden gaan ziplinen. Om 07:00 uur zouden we worden opgehaald, duidelijk Mexicaanse tijd want om 07:25 uur kwam de beste man op zijn dooie gemakje aan. Drie uur later – ja echt – kwamen we aan bij de bestemming. Wat een helse rit. Het laatste stuk kregen we nog een “Mexican massage” zoals zij dat zelf noemen. Een aantal kilometer over een weg met meer gaten dan wegdek waar je door elkaar wordt geschud alsof je in een mislukte achtbaan zit. Toen we aankwamen werd duidelijk dat we ook nog eens in de verkeerde excursie waren beland. We gingen met een quad door de jungle. En dan denk je misschien dat is leuk, maar deze jungle was net zoals de “Mexican massage” maar dan – wist niet dat dat  kon – nog erger. Je moest die quad vasthouden alsof je leven er vanaf hing zo erg werd je eraf geschud. En dan nog maar niet te spreken over de hoeveelheid muggen die achter je aan zaten. Het was een soort wack-a-mole spellen met muggen op je lichaam. Alleen al op mijn rug heb ik bijna 50 bulten opgelopen in dat kleine stukje. Ik ben een soort levende krentenbol nu, echt heel sexy. De foto bespaar ik jullie, in plaats daarvan een schattig eekhoorntje wat ik tegenkwam op het resort.

Toen we klaar waren op dat vreselijke ritje gingen we verder naar de zipline, gelukkig maar. We kregen anti muggen spray – lekker op tijd – en die hielp goed. We konden 6 ziplines doen en hoewel dat leuk was, hadden wij een excursie geboekt waar je 46 ziplines hebt – althans dat was de bedoeling -dus het viel wel een beetje tegen. Toch is het wel een lekker gevoel, meters hoog van een platform springen en gaan met die banaan.

Als laatste verassing gingen we nog in een cenote. Dat zijn openingen die door de jaren heen zijn ontstaan waardoor je in de ondergrondse rivieren kan. Je hebt open cenotes en dichte cenotes. Hier was een dichte cenote met een kleine ingang. Hierdoor ging je naar binnen en kwam je in een gigantische grot. Prachtig mooi met helder blauw water. Dit water is zo zuiver dat de Maya stammen die daar leven het rechtstreeks uit de rivier halen, koken en drinken. We gingen door het gangen stelsel zwemmen om in meer ondergrondse grotten te komen. Soms waren de grotten zo laag bij het water dat je er nog maar net onder door kon met je hoofd, toch een beetje spooky. Het was blijkbaar niet onze dag want de gopro hield het er op dit moment spontaan mee op waardoor ik geen foto’s heb kunnen maken. Hierom dan maar een internet foto om een idee te geven.

Het plan was om een paar uurtjes te ziplinen en daarna te relaxen. Met al deze activiteiten en de rit zijn we van 07:00 tot 17:00 uur weg geweest. We hebben onze excursie van morgen gecancelled en zien wel of we die nog op een andere dag gaan doen. We gaan nu eerst genieten van het resort!

Liefs,

Denise.

7 antwoorden
 1. Oma Scholtes.
  Oma Scholtes. zegt:

  Wel weer een dagje met veel belevenissen, niets voor mij wel dapper van jullie.
  Zou voor de rest van de dagen maar lekker op het Resort blijven ook genoen te doen
  en lekker rustig. Nog plezierige dagen en weer een leuk reisverslag.
  Groetjes en liefs xxx.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *