Rotorua, Whitianga, Auckland en aankomst Australië

De afgelopen acht dagen is het weinig goed weer geweest. Zeker niet wat ik in gedachten had. Wel af en toe opklaringen maar ook koud, regen en veel wind. In Rotorua had ik voor het laatst echt mooi weer. Daar ben ik heen gegaan de dag na de hike en die hike heeft me zeker geen goed gedaan. Ik ben daar behoorlijk ziek geweest. Dus de eerste dag ben ik naar de Spa gegaan waar ze baden hebben gevuld met water uit de bronnen uit de omgeving. Deze bevatten allerlei mineralen die goed voor je zijn. Ik heb ook maar meteen een massage geboekt want na de hike, in combinatie met het griepje deed echt alles zeer. Het was in ieder geval even een beetje bijkomen. De volgende dag ben ik ondanks dat ik me nog zieker voelde dan daarvoor, toch naar Waiotapu gegaan. Daar zijn allerlei meren die opborrelen door de onderliggende vulkanen. En een grote geiser waar ze elke dag een demonstratie doen.

Aangekomen bij het park nog net op tijd voor de demonstratie. Zegt die dame doodleuk dat het nog 1,5km is met de auto naar de geiser. En dan moet je daarna weer terug naar het park. Toen ben ik maar gaan liften, dat is hier heel normaal en gelukkig kon ik zo mee rijden. De demonstratie was een beetje apart. Ze gooien een zak chemicaliën in de geiser en die borrelt dan steeds hoger op. Maar goed je kan het maar meegemaakt hebben.

Daarna dus weer terug naar het park waar de lucht overigens niet te harden is. Het stinkt overal naar rotte eieren vanwege al het zwavel. Maar toegegeven het is wel een mooi gezicht. Al die bronnen in gekke kleuren. En de hitte en rook die er vanaf komt.

Gezien het deze dag nog snikheet was en ik me hondsberoerd voelde ben ik echt van bankje naar bankje gelopen met meer pauzes dan wandeltijd. Maar ik ben blij dat ik het toch gezien heb. Het laatste meer wat je ziet is volgens mij het enige meer dat koud is. Ze noemen deze ook wel devil’s bath. Nee het is echt heen fotoshop, het ziet er gewoon uit alsof iemand een paar duizend markeerstiften heeft leeggegooid in een meer!

De volgende dag heb ik de rotte eieren lucht ingeruild voor een roadtrip naar Whitianga. Ik moest eerst met de bus naar Auckland, de auto ophalen. En dan nog een stuk rijden. Onderweg ben ik gestop bij hot water beach. Waar je op het strand een kuil kan graven en dan heb je je eigen hot pool. Op sommige plaatsen is het water zelfs 60 graden dus daar wil je zeker niet graven.

Gelukkig klaarde het even op. En ondanks dat ik me eindelijk weer iets beter voelde, had ik niet de behoefte om te gaan graven. Daarnaast vond ik het sowieso een beetje een vreemd tafereel. Honderden mensen die in een soort modderbadje liggen als een soort vis op het droge. Het was nogal vreemd. Ik heb in een reeds gegraven kuil even mijn voeten gedompeld maar ik moet zeggen dat het meeste zelfs zo heet was dat je je voeten al verbrandde. Wel bizar hoe dat kan. Hierna ben ik door gereden naar Whitianga waar ik de volgende dag even een rustdag had ingepland op het strand. Eenmaal wakker de volgende ochtend, je raad het al, het kwam met bakken uit de lucht. Toen ben ik maar naar de bioscoop gegaan en heb ik later nog een wijnproeverij gedaan.

De dag daarna moest ik de auto weer inleveren in Auckland. En gezien het daar opnieuw slecht weer was ben ik uiteindelijk maar samen met iemand uit mijn kamer uit eten gegaan en naar de arcade. Alsnog een leuke middag en avond gehad. De volgende ochtend was al niet veel beter. Bewolking en miezer wisselden elkaar af. Toen heb ik maar de was gedaan, moest toch nog een keer voor ik naar huis ging. ‘s Avonds ben ik naar de musical Aladdin geweest. Ongelooflijk goed was dat, in een prachtig theater.

En het publiek was zo enthousiast, echt een heel andere sfeer dan in Nederland. De volgende ochtend of eigenlijk nog halverwege de nacht, moest ik naar het vliegveld voor mijn vlucht terug naar Australië. Stiekem had ik daar heel veel zin in, het voelt elke keer als thuiskomen als ik daar land. Eenmaal aangekomen in Adelaide was het niet meer de 40-50 graden van de afgelopen weken, maar 17 graden met bewolking en miezer. Je zou denken dat ik dit weer gewoon overal mee naar toe neem? Ik ben dus maar de stad in geweest en uiteindelijk gaan shoppen. Daar ik in Nederland een hekel aan shoppen heb is het hier echt zo leuk. De kleding is goedkoper (alles is hier voor mijn gevoel duurder maar dat dus niet) en ik vind alles leuk. In Nederland vind ik het vaak allemaal net niet leuk. Eind van de middag kwam zelfs de zon tevoorschijn – jeeeeeeeeeeej – en waren er allemaal onwijs goede straatmuzikanten aan het optreden.

Gezien mijn reis er bijna op zit heb ik nog een paar wist-je-datjes verzameld:

Mensen bijna altijd denken dat ik Duits ben

Mijn gemiddelde leeftijd hier wordt geschat op 23

Er zelfs iemand was die dacht dat ik 19 ben

Één meneer vroeg, the Netherlands what is that? A city? 

Nieuw-Zeelanders zichzelf Kiwi’s noemen

Je smetvrees vanzelf minder wordt als je zo lang in twijfelachtige omgevingen leeft

Het vijf weken duurde voor ik gewend was eerst rechts te kijken met oversteken

Ik mensen uit 22 verschillende landen heb ontmoet

Ik hier meer brood heb gegeten dan ik in de afgelopen vijf jaar thuis heb gedaan

Na drie weken niet sporten en veel snoepen één van mijn shorts niet meer paste

Ondanks dat ik heel weinig mee had, nog steeds een paar kledingstukken nooit aan heb gehad

Wasdag de meest gehate dag is onder backpackers en je stapelbed er daarna uitziet als een mislukte waslijn

Je dit dus niet in een mixed dorm wil doen, hi guys here’s my underwear…. Toch een beetje gek

Je elke keer als je een plek verlaat bang bent dat je iets vergeet

Mijn paspoort zo goed had opgeruimd, vergat waar dat was en dus dacht dat ik ‘m verloren had

Ze veiligheid in NZ en Australië nog meer, zo serieus nemen dat het vervelend wordt

Koeien twee keer per dag gemolken worden

Er al bijna 1.500 foto’s op mijn telefoon staan

Nog een paar dagen en dan zit het erop. De tijd is echt zo snel voorbij gevlogen. Ik heb zoveel mensen ontmoet, zoveel moois gezien, zo genoten, het is bizar! Waarschijnlijk hierna nog 1 blog en dan is dit avontuur voorbij…

Safe travels,

Denise

3 antwoorden
 1. Oma
  Oma zegt:

  Lieve schat,
  Enthousiaster kan het niet. Fijn dat het allemaal goed is gegaan, behalve natuurlijk zo,n griep. Dat was even heel vervelend.Nu nog heel even en dan ben je weer bij ons. Nog een paar laatste goede dagen en terugreis. Heel veel liefs oma. Xxxxxxxx

  Beantwoorden
 2. Louise
  Louise zegt:

  Jammer dat je je niet lekker voelde en het weer wat tegen zat, maar desondanks heb je gelukkig toch genoten. Erg leuk ook om die wist-je-datjes te lezen. Nog even genieten van de laatste dagen, ik duim voor mooi weer!
  Liefs, Louise

  Beantwoorden
 3. Alice
  Alice zegt:

  Lieve Schat, Wat een bijzonder verhaal weer. Gelukkig dat je weer bent opgeknapt, En ja dat ze je jonger schatten snap ik wel, maar in het koppie ben je een stuk wijzer 🙂
  Geniet nog van je laatste dagen in Australië, ik kan niet wachten om je te knuffelen.
  liefs mama.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *