Kangaroo Island, Adelaide en Singapore

Met een groep van 11 mensen ben ik maandag naar Kangaroo Island gegaan. Om 06:00 uur werden we opgehaald. Eerst twee uur in de bus en daarna een uur met de ferry. Omdat het nogal hard waaide en regende was het onrustig op het water. Ik had twee pilletjes tegen zeeziekte ingenomen maar als de één na de ander naast je zit te spugen voel je je niet echt lekker.
Eenmaal aangekomen op het eiland werd het gelukkig telkens droog als we een stop hadden. Maar het was alsnog koud, ongeveer 17 graden en veel wind. Na de eerste mooie baai gingen we naar een honey farm. Daar kon je honing proeven van verschillende bloemen, die daardoor allemaal anders smaakten. Verder hadden ze ijs, snoep, thee, zeep en van alles en nog wat met honing. Ik ben niet zo dol op honing dus ik heb vriendelijk bedankt. De volgende stop was seal bay. Waar de zeehonden overal op het strand liggen.
Gezien ze zo dicht bij de trap lagen waar wij af moesten mochten we eerst het strand niet op. Deze beesten zijn namelijk erg agressief op land. Gelukkig gingen ze later wat op zij en konden we een stukje op het strand lopen tussen tientallen zeehonden.
Daarna gingen we verder naar de rivier om te kajakken. En ook hier werd het weer even droog. Het waaide nog steeds wel heel hard dus het was een behoorlijke workout.
Toen was het alweer tijd om naar onze acommodatie te gaan. We sliepen ergens in de middle of nowhere. En we hadden twee dagen nergens bereik, dan merk je hoe vaak je toch nog je telefoon gebruikt. Maar het was heerlijk rustig, een beetje een schoolkamp gevoel, BBQ-en, bij kampvuur zitten, met zijn allen in stapelbedden op een kamer slapen. Gelukkig was het kampvuur en BBQ gedeelte overdekt, want: regen regen regen. Gelukkig werd het later nog droog en konden we naar buiten. Waar het werkelijk krioelde van de walibi’s, zo leuk! Ik spotte zelfs nog een possum. We hadden die allemaal nog niet gezien dus wij helemaal blij. Komen we even later terug in de keuken, zitten daar meerdere possums!
Eenmaal op de kamer waren de twee gasten die al waren gaan slapen wakker en op zoek naar iets. Ze hadden een beest gezien die uit mijn backpack was gerend, zwart met op zijn minst 6 poten en mega groot. We hebben een uur lang de hele kamer overhoop gegooid, maar niks gevonden. Vervolgens gingen we allemaal slapen, nog geen vijf minuten nadat het licht uit was horen we iets over de vloer ritselen. Wij als een gek lichten aan, met zaklampen schijnen. Zien ze toch weer onder mijn bed vandaan iets door de kamer schieten. Dit keer zagen drie andere het en die beweerden dat het een gigantische kakkerlak was. Je snapt, mijn avond werd er niet beter op. Na nog een half uur zoektocht gingen we weer een poging doen tot slapen. Je raad het al, na vijf minuten weer geritsel. Maar deze keer zag ik een muis, als een gek door de kamer rennen. Maar ook die ontsnapte. En we vonden een gat in de vloer. Dus hebben we daar insecten spray in gedaan maar dat hielp ook niet. Uiteindelijk hebben we met het licht aan geslapen. Je snapt, ik heb amper een oog dicht gedaan. Met in ieder geval een muis en mogelijk een kakkerlak en een gigantische spin in de kamer. We zullen nooit weten hoeveel gezelschap we hebben gehad haha.
De volgende ochtend gingen we al vroeg door het national park wandelen. Daar hebben we een hoop kangoeroes, wallabi’s, een echidna en mooie vogels gezien.
Daarna zijn we naar de remarkable rocks gegaan. Een werkelijk prachtige rotsformatie met gigantische rotsen. Ook vandaag werd het bij elke stop precies droog, het was onderhand wel windkracht 8 maar in ieder geval alleen regen als we in de bus zaten. De voorlaatste stop was een prachtige baai met heel veel zeehonden en Admirals Arch.
De laatste stop was in een stuk woestijn om te gaan sandboarden. Ik miste een beetje de skilift, je moest het hele stuk omhoog lopen. Ondertussen werd je gezandstraald en dan was je in drie seconden weer beneden. Na twee keer had ik het wel gezien. Ik vond een dag later nog overal zand.. Na een lange terugreis was de trip naar Kangaroo Island alweer voorbij.
In Adelaide heb ik heerlijk genoten van de zon (ja eindelijk weer warmte en zon), het strand, de kroegen, uitgaan, festivals, crossfit en de mooie gebouwen. Waaronder de library, duizenden oude boeken in een prachtige hal.
Voor ik het doorhad was het voorbij en had ik alleen nog een dagje Singapore. Nadat ik mezelf herpakt had – ik heb flink wat tranen gelaten toen ik Australië moest verlaten – heb ik ontzettend genoten van Singapore. Wat is het prachtig daar. Vooral in Gardens by the Bay heb ik uren rondgelopen.
Ik heb twee shows meegemaakt, met prachtige muziek waarbij de lichten in de bomen continue veranderen. Één keer stond ik beneden en de tweede keer was ik bovenin. Werkelijk waar prachtig om de reis zo te eindigen. En ook hier was het hoog zomer, dus daar heb ik zeker van genoten voor ik terug de winter in ging. Inmiddels ben ik net weer in Nederland. Het is nog even wennen zullen we maar zeggen! Voor nu de laatste blog.
Safe travels,
Denise
3 antwoorden
 1. Louise
  Louise zegt:

  Ik heb je blogs elke keer met veel plezier gelezen. Wat een wereldervaring, dat pakt niemand je meer af! En wat een mooie foto’s telkens weer en wat is de tuin in Singapore ook prachtig, die staat nog op mijn Bucket list. Wel weer even wennen hier in Nederland, ik hoop dat je nog een weekje vrij bent zodat je alles kunt laten bezinken en kunt nagenieten. Liefs, Louise

  Beantwoorden
 2. Oma
  Oma zegt:

  Wat een mooie afsluiting van de reis.ook ik heb er van genoten. Je hebt nog wel even nodig al dat wat je gezien en meegemaakt hebt, te laten bezinken.
  Maar ik ben blij dat je weer bij ons bent. Oma xxxxxxx

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *