Au pair in Cronulla

Lieve allemaal, om maar even met de deur in huis te vallen. Ik krijg veel appjes met vragen over de bosbranden. Super lief natuurlijk, want jullie maken je stiekem zorgen. Op dit moment kunnen we het vuur af en toe ruiken. Ook kon ik de rook vandaag in de verte zien. Dat betekent niet dat we in de gevaren zone zitten. Morgen word het 36 graden en het gaat flink waaien. Behoorlijk slechte conditie dus als je bosbranden wil blussen. Vanaf ongeveer 8 kilometer verderop zijn morgen alle scholen dicht en waarschuwen ze voor eventuele evacuatie. Dat gedeelte is namelijk vlak bij het national park. Wij zitten daar verder vandaan en vooralsnog is hier niks om je zorgen over te maken. Behalve natuurlijk de rooklucht die niet echt gezond is.

De bovenstaande foto heb ik van de week gemaakt toen het me leuk leek om vanaf de crossfit naar huis te lopen. Dat is ongeveer 9 kilometer. Haha vrij enthousiast dat wel. Toch was het leuk zo’n stukje natuur te zien midden tussen alle woonwijken. De wijk waar ik woon heet dus Cronulla en alles is hier vrijwel op loopafstand. Wat betekend, heuveltje op en heuveltje af. Mijn prachtige sporthorloge geeft meestal al rond 12:00 uur aan dat ik mijn dagelijkse doelen heb voltooid. Verder geniet ik onwijs van alle prachtige vogels die ik hier continu zie.

Zaterdag heb ik voor het eerst een andere au pair ontmoet. Ze heet Lina en komt uit Duitsland. Ze is 26 dus net als ik hier een beetje “oud”. De meeste au pairs zijn rond de 18-20. We zijn samen naar een stage geweest van de Australian Music Week. Daarna hebben we langs de boulevard gewandeld bij het strand van Cronulla. Het was sowieso fijn iemand hier te ontmoeten en we gaan binnenkort weer afspreken.

De afgelopen dagen voelde ik me niet al te goed. Ik was moe, een beetje opgebrand en ik leek niet vooruit te komen. Ook op de crossfit viel ik zowat om, dus dat verbeterde mijn humeur ook al niet. Zondag heb ik dus eerst heerlijk tot 14:00 uur Netflix gekeken en een leuke vakantie bestemming uitgezocht voor de week van kerst. Na een paar (want ja ik luister niet na één keer) gesprekken met vriendinnen heb ik mezelf die rust ook gegund. ‘S middags ben ik heerlijk naar het park bij de zee geweest. Op een kleedje gelegen en puzzels gedaan. Met op de achtergrond het ruisen van de zee. Dit had ik even nodig. Ik heb nu het gevoel dat ik er weer een beetje tegenaan kan.

Daarna heb ik nog even bij de haven gezeten. Heerlijk die rust, het windje, de zon en natuurlijk weer de vogels. En vandaag was het weer tijd voor de dagelijkse routine. Crossfit (in de ochtend haha, dat doe ik normaal nooit maar hier heb ik geen keus), wassen, koken, huiswerk maken, leuke dingen doen, eten, in bad en slapen. Man die kinderen kunnen wel uitputten zeg hihi. Maar vandaag waren ze super lief. De tweeling zei steeds: you are my best friend and I love you (klonk als: wou awre my bwest fwiend and I wove you). Nou dan smelt je toch helemaal! Na het bad kreeg ik ook nog eens allemaal knuffels en kusjes hihi. Hun grote broer was vandaag sporten dus die heb ik maar kort gezien met huiswerk maken. Morgen wordt het dus super warm dus we zullen wel in het zwembad gaan liggen denk ik.

Oh ja en ik heb dus net geboekt. Een weekje Goald Coast van 19 tot en met 26 december. Ergens aan de oost kust van Australië. Lekker vakantie vieren en dus weer een plekje van Australië ontdekken waar ik nog niet geweest ben.

Liefs,

Denise

9 antwoorden
 1. Alice Scheerder
  Alice Scheerder zegt:

  lieverd na je vanochtend en tijdje gesproken te hebben ook weer heerlijk om zo een uitgebreid blog te lezen. Fijn te weten dat je veilig bent een je nu al zo geliefd hebt bij de kindjes. I told you so
  hihi

  Beantwoorden
 2. Carel Scholtes
  Carel Scholtes zegt:

  Hey lieve meid, leuke blog en goed om te lezen dat je nu je rust gaat vinden (havens en bootjes doen je goed haha net als je vader)

  Liefs en dikke knuffel

  Beantwoorden
 3. Emil Scheerder
  Emil Scheerder zegt:

  Lieve Denise,

  Ik ben bij oma aan het boekhouden etc. en lees je blog. Fijn dat je geen gevaar loopt en dat je je draai lijkt te vinden.
  Ik ben net terug uit Spanje en ga zondag met Roel naar Malta voor een week werken met Joe Dispenza. Sinds ik zijn
  methode van mediteren gebruik ga ik vooruit. Hopelijk gaat het je daar goed en ontmoet je mensen waarmee het klikt.

  liefs
  Emil

  Beantwoorden
  • Denise
   Denise zegt:

   Hoi Emil,

   Wat leuk dat je mijn blog hebt gelezen. Heel veel succes in Malta, ik ben heel benieuwd hoe het allemaal zal gaan en hoop natuurlijk op goede resultaten. Liefs, Denise

   Beantwoorden
 4. Jackie
  Jackie zegt:

  Lieverd,
  Fijn dat je niet zo dicht bij t vuur zit. Wat leuk dat je bij de kindjes goed in de smaakt valt, maarja dat ksn okk niet anders. Goed dat je een weekje er tussen uit gaat even op vakantie het is best veel allemaal je miet je aanpassen en wat je allemaal in je op moet nemen dat is niet niks lieverd. Je hebt een grote stsp gedaan en sat moet je wel even kunnen verwerken dus als je luchasm zet stop ook doen hoor en dat kont dat sporten ook wel weer. Geniet lekker van se natuur en t water daar wordt je lekker rustig vsn dus ook in je koppie dat is belangrijk. Geniet van alles wijfie trots op je hoor hele dikke kus en knuffels vanuit 🇪🇸😍💖🥰 lees met veel plezier je blog en kijk uit naar weer nieuwe foto’s en filmpjes. Veel liefs van ons 🥰😘😘

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *