Luna Park job

Hoi lieve volgers,

Vanuit verschillende hoeken hoor ik van jullie enthousiasme over mijn blogs; en dat vind ik errug leuk! Afgelopen week realiseerde ik me pas echt hoeveel vrijheid ik heb. Zonder baan, met mijn huis eindelijk verhuurd. De eerste twee weken was even inkomen maar momenteel heb ik het toch zó naar mijn zin. De kindjes zijn leuk en super enthousiast elke keer als ik ze ophaal van de opvang of school. Ze willen graag leuke dingen met mij doen ookal ben ik niet aan het werk. En al drie ochtenden zijn ze stiekem (want dat mag niet van hun ouders) mijn kamer in geslopen om me uit bed te halen. Want ze willen spelletjes doen, films kijken of puzzels met mij maken. Heerlijk toch.

Vorige week heb ik opnieuw met Lina (een andere au pair uit de buurt) afgesproken en hebben we ontbeten en in all vegetarian and vegan cafe. Goodies wat een keuzes zeg 🤤. Ze zijn hier zoveel verder in vegan opties, heerlijk! Ik had bananenbrood (of ik daar pindakaas bij wilde? Ja duhhhh natuurlijk), brownie en een mango/aardbei/sinaasappelsapje. Daarna zijn we even naar het strand gegaan en ‘s middags moest ik werken. Wat trouwens nog altijd voor challenges zorgt met de spraak van de tweeling. Zo’n heerlijk Australisch accent plus de peuter taal maakt soms dat ik echt niet kan ontcijferen wat de me willen zeggen. Daarnaast hebben ze hier allerlei andere woorden. Zoals peuterspeelzaal is Kindy, snoep is lolly (al het snoep dus), een kinderwagen noemen ze pram en als het hier warm plakweer is zeggen ze dat het muggy is. Nou dat moet je ook allemaal maar net weten. Mijn Australisch Engelse woordenschat gaat er in ieder geval op vooruit.

Zondag heb ik in Luna Park gewerkt. Een soort pretpark in het centrum van Sydney. Vlak naast de brug. Ik dacht extra geld is altijd handig hier en bovendien leek het me wel leuk. Is toch een eenmalige kans. Het park was door een bedrijf compleet afgehuurd. We moesten helpen met families registreren, bonnen uitdelen, de drukte organiseren en mensen de weg wijzen. Weer eens wat anders. Halverwege de dag mochten we lunchen in het park. We konden bij elke tent iets halen, hoefden nergens te betalen of in de (ellenlange) rijen te staan.

Allemaal dankzij dit prachtige gele shirt haha. We mochten ook in alle crew ruimtes en backstage. Wanneer maak je dat nou mee in je leven. Na afloop kregen we ook nog een polsbandje waarmee we de rest van de dag overal gratis in mochten. Dus daar hebben we uiteraard gebruik van gemaakt.

Én ik heb een behoorlijk zakcentje verdient voor mijn volgende trip die ik ga boeken. Waarschijnlijk Fiji in januari. Maar dat ben ik nog aan het uitzoeken. Al met al, wat een leventje, wat een vrijheid. Ik merk wel dat ik echt vermoeider ben dan thuis. Het is hier vaak warm natuurlijk, de crossfit is echt next level, ik doe alles lopend (en dat is hier heuvel op en heuvel af) en kinderen vreten al je energie op. Daarnaast dacht ik dat ik kon uitslapen gezien ik elke dag pas om 13:00 uur begin met werken, maar de kinderen beginnen ‘s morgens vrij vroeg met gillen helaas. Maar vrees niet, ik geniet met volle teugen.

Nog een laatste update over de branden. Die zijn nog steeds gaande. Maar ik heb me even goed laten voorlichten. Tussen ons en de branden zit 8km aan woonwijk, dus daar kan onmogelijk een brand doorheen. Die zijn namelijk in de bossen. En daarnaast wonen we blijkbaar tussen een rivier en de zee in. Qua veiligheid zit ik dus prima. Alleen af en toe de rook en donkere luchten. De komende drie dagen wordt het waarschijnlijk weer 38 graden dus dat zal niet best zijn voor de branden… We zullen zien.

Deze week is de vader van het gezin voor zijn werk naar Melbourne en dat betekent dat ik met drie kids ‘s middags naar Xavier zijn sport moet. Normaal doet pappa dat en dan ben ik alleen met de tweeling thuis. En ik moet de kinderen zelf op bed moet leggen. Normaal maak ik ze helemaal ready for bed en stopt hij ze in, want het onderdeel slapen vinden ze natuurlijk helemaal niks. Dus ik ben heel benieuwd hoe dat gaat haha, wish me luck. Voor nu veel liefs vanuit Australië 🤗

2 antwoorden
 1. Carel
  Carel zegt:

  Geweldig wat fijn dat je zo lekker in je vel zit! Geeft het thuisfront ook een gerust gevoel.
  Geniet van wat je allemaal mee maakt en koester dit.

  Dikke knuffel van je vader en Carola, xxx

  Beantwoorden
 2. Alice Scheerder
  Alice Scheerder zegt:

  lieve schat wat een enthousiaste verhalen weer.
  stuur je oma werk de linkjes. want ik ontvang ze niet en dacht al ze schrijft niks meer. hihi

  xxxx genieten met volle teugen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *