Figure 8 pools en blue mountains

De au pair waar ik nu een paar keer mee heb afgesproken had via een Facebook groep een paar andere au pairs uit de buurt ontmoet. Ze vroeg of ik me bij deze groep wilde aansluiten om een dagje naar de figure 8 pools te gaan. Niet iedereen kon mee maar met vijf meiden precies een auto vol. Een aantal au pairs hebben een auto van het gezin dus dat is best handig (en ik lift daar mooi op mee). Deze groep is wat ouder dan de gemiddelde au pair. Vandaar dat ze elkaar hebben opgezocht én daarom mocht ik er waarschijnlijk ook bij want ik ben natuurlijk alsnog de oudste haha. We zijn hier allemaal ongeveer vier weken dus we hebben nog even te gaan samen. Het eerste op de planning was dus de figure 8 pools. Op ongeveer een half uur rijden en daarna nog een klim over de rotsen en het strand van ongeveer een uur.

Het was niet echt mooi weer. Ongeveer 22 graden en bewolkt, perfect voor de hike dus. Iets minder voor het uitzicht. Je kan alleen naar de figure 8 pools als het eb is. Bij vloed staat het onder water en zijn de golven levensgevaarlijk. Zaterdag om 11:15 uur was de waterstand op zijn laagst en we waren er om 11:20 uur, perfecte timing dus. Het was niet echt druk en weinig mensen gingen daadwerkelijk in het water, gezien het nogal koud was (zoals aan mijn gezicht te zien).

Toch ben ik blij dat we erin zijn geweest. Het was echt een toffe ervaring. En uiteindelijk als je eenmaal door bent was het nog best verfrissend na de hike. Ik heb zelfs een klein stukje gezwommen!

Dit zijn dus echt 8 vormige stukken in de rotsen, helemaal door de natuur ontstaan. We waren net op tijd want na ons kwamen er steeds meer mensen en wij hebben nog even in alle rust kunnen genieten. Voor we terug gingen naar Sydney hebben we geluncht onderweg ergens in de bergen met prachtig uitzicht op de zee. En daarna nog even een ijsje gehaald. Ik was rond 17:00 uur thuis en toen heb ik een heerlijke duik genomen in het zwembad. Daarna stond het eten voor me klaar (in het weekend kookt de vader van het gezin) en hebben we met zijn allen gezellig gegeten. Wat een rijkdom. Ik ben niet te laat naar bed gegaan want ‘s morgens werd ik verkouden wakker en zondag zouden we naar de blue mountains gaan. Helaas werd ik zondag nog minder fit wakker, maar agh vitamine erin en gaan. Het was een flinke reis, 3 uur met de trein om er te komen. Er waren een paar meiden van de au pair groep en eenmaal daar hebben zich nog twee meiden van een andere groep bij ons gevoegd. Ook Bas (van de crossfit in Nederland) is zaterdag nacht in Sydney aangekomen en ging mee samen met iemand die hij heeft ontmoet op reis. Zij waren er al eerder en vertelde dat er nogal mistig was.

Dit is letterlijk wat we zagen toen we bij het beroemde punt van blue mountains aankwamen. Ik kon er wel om lachen, ik heb het namelijk al eens gezien (tijdens mijn eerste reis naar Australië) en kan natuurlijk nog een keer gaan. Alleen voor sommige was dit de enige kans. Dus bij gebrek aan beter, geïnspireerd door alle Aziaten, deze foto.

Dit is wat we hadden moeten zien. Nou goed, gelukkig is er meer te doen dus we zijn gaan hiken. Langs watervallen, oh wat hou ik daar toch van. En vorige keer toen ik hier was waren die allemaal opgedroogd.

Na een paar uur trok de mist wat weg en konden we toch nog een stukje van de three sisters zien. Welgeteld één en als je goed keek een puntje van de andere twee.

Aan het eind van de dag was ik echt helemaal gebroken. We hebben totaal 21,5km gelopen deels door het stadje en daarna de hike en dat is echt de hele tijd stijl omhoog en stijl naar beneden. Gelukkig was het maar drie uur terug met de trein 😜. Maar goed gezelschap doet wonderen, het vloog voorbij. Eenmaal thuis was er gelukkig een bordje eten voor me, heb ik een heerlijk warme douche genomen en ben ik gaan slapen. Het was 20:30 uur tegen de tijd dat ik thuis was. Vanmorgen werd ik helaas niet zo fris wakker, ik heb mijn oordoppen ingedaan (tegen het minder geschreeuw) en ben verder gaan slapen. En hoe lief je ook vraagt of de kinderen een beetje rustig willen zijn “want Denise voelt zich ziek” dat snappen ze toch echt niet. Maar niet getreurd ik ben nog high on life. Want wat een mooi weekend was het. Leuke mensen, mooie natuur. Wat een leventje heb ik. Precies zoals ik het me had ingebeeld en misschien nog wel beter. Met die groep meiden klikt het echt super leuk en we hebben dus al een hoop plannen voor de komende weekenden. How great is my life right now (ok besides from being halfway sick) 😍

Veel liefs en knuffels x

2 antwoorden
 1. Chantal Geers
  Chantal Geers zegt:

  Wat gaaf!!! En super fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt, want dat is toch echt super belangrijk als je zo ver alleen bent! Hou die gedachte en dat gevoel zo lang mogelijk vast schat😍❤️
  Met dat mooie weertje daar ben je zo weer opgeknapt!

  I miss youuuuu🤗 maar deze verhaaltjes doen me goed!

  Heel veel plezier met de meiden meiden meiden haha. Dikke kus en knuffel❤️

  Beantwoorden
 2. Alice Scheerder
  Alice Scheerder zegt:

  Lieve schat fijn maar ook dubbel om dit te lezen. je weet ik gun je het van harte. maar mis je. ben jij gelukkig ben ik het ook met wel een dubbel gevoel.
  love you xxxxxxxxxxx

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *