Needles, Hyams beach en Koalas

Voor dat ik vertel over al mijn weekend tripjes. Wil ik jullie allen graag laten weten dat ik naar de Nederlandse winkel ben geweest. Hagelslag, kruidnoten, chocoladeletters en chocoladetaart. Wat een feest, wat een blijdschap. Toch apart dat ik dan zoveel van huis wil reizen om dan stiekem zó blij te worden van een stukje Nederland. Eenmaal thuis mochten de kindjes ook hun schoen zetten. Hoewel het verschil tussen Sinterklaas en hun eigen Santa Claus nogal verwarrend voor ze was.

Afgelopen weekend ben ik naar the needles geweest. Een prachtig stukje natuur in het national park hier vlak bij. Wat een ongelooflijke rust, geen mens te bekennen en alleen geluiden van de rivier en de vogels. Daar hou ik toch zo van.

Mijn hostmum had me over deze plek verteld en zo wist ik dat er ergens bij de rivier een touw aan een boom hing. Om, jawel, als een echte Jane de rivier in te slingeren. Eenmaal daar waren er twee jongetjes die ons mooi de kneepjes van het springen konden leren. Want uiteraard lag er hier en daar een rots in het water die we moesten ontwijken. Heldhaftig als ik ben ging ik als eerste en met een prachtige afsprong (die te zien is geweest op instagram) het water in. De rivier was niet koud maar wel vol bladeren en eenmaal aan land werd je levend gegeten door de muggen.

De volgende dag was het tijd voor een flinke roadtrip. Op naar Hyams beach, het meest witte strand ter wereld. Ik was hier al eens geweest maar het kan nooit kwaad dat nog een keer te bekijken. Ruim twee uur heen en terug, 250km in totaal. Met een kleine detour op de weg terug. Eenmaal aangekomen was het nog bewolkt. Maar gelukkig klaarde het snel op.

Een heerlijk middagje op het strand. Dutje doen, puzzeltje en zelfs even in het water. Het was niet eens zo heel koud. Uiteraard kon ik het niet nalaten weer even een handstand foto te maken.

Op de terugweg zijn we langs the little blowhole gereden. Een klein gat in de rotsen waar, na elke golf een soort walvis spuitgat effect instaat. Hartstikke leuk, tot de wind jou kant op blaast en je de volle lading krijgt. Erg verfrissend zullen we maar zeggen.

Dit weekend was een vrij rustige zaterdag. De meiden wilden naar een kerstmarkt maar daar had ik dus helemaal geen zin in. Het kerstgevoel is vrij ver te zoeken bij mij als het 28 graden is. Dus ik heb heerlijk aan het strand gelegen. Muziekje, puzzels (thanks Manon😍), een dutje en een snack. Wat wil een mens nog meer.

‘s Avonds ben ik met de kindertjes even langs een aantal straten gereden waar alle huizen versierd zijn. Er is hier zelfs een competitie gaande, voor welke straat de beste kerstversiering heeft. De kerstman komt op kerstavond in die straat en gooit dan snoep van de daken.

Ze hebben hier nog een andere traditie waar ik het zeer mee naar mijn zin heb. Elf on the shelf.

De elf komt op 1 december in huis en houdt alle kinderen in de gaten. Elke nacht verplaatst hij en doet hij meestal iets geks. Op kerstavond gaat hij terug naar de kerstman om verslag te doen. Als de kinderen lief zijn geweest krijgen ze kadootjes met kerst en anders niet. Geniaal!

Vandaag ben ik naar een koala sanctuary geweest. Bij binnenkomst had ik meteen een raar gevoel. Het zag er heel sober uit allemaal. We mochten even in het koala hok om een foto te maken naast de koala en heel voorzichtig te aaien.

In dit verblijf zaten twee koala’s, dus vroegen we ons af waar de rest was. Maar dit waren de enige. Verder waren er nog wat andere dieren, vogels, wallaby’s, kangoeroes, dingo’s en wat kinderboerderij dieren. Niet alleen het park, maar ook de verblijven waren sober en klein. We zijn dan ook vrij snel weer vertrokken. Omdat we het allemaal erg vreemd vonden hebben we achteraf research gedaan. Helaas blijkt dat dit een privé park is en ze eerder al in opspraak zijn geweest voor verwaarlozing van de dieren. Normaal doe je je research vooraf, maar Australië is wat dat betreft heel streng en altijd goed voor de dieren. Maar dit is dus geen overheid park en doet zijn naam geen eer aan. Hopelijk pakken ze dit snel aan en sluiten ze het park.

Maar laten we met iets vrolijks eindigen. Namelijk elfie all the way op de ventilator. Enige gymnastiek (stoel op tafel en Denise op stoel), maar de reactie helemaal waard. De kinderen snapte maar niet hoe elfie daarop was geklommen. Volgende week ga ik op vakantie, een weekje naar de Gold Coast. Nog drie dagen kindjes knuffelen, koken, politieagent spelen, sportwedstrijden en dansoptredens kijken; daarna een weekje zon, zee, strand en – jawel – surflessen!

Alvast een hele fijne kerst allemaal.

Save travels en liefs,

Denise

ps. Ik krijg nog steeds veel lieve appjes over hoe het is in de rook. De rook is nog steeds heftig, soms zitten we dagenlang binnen. De lucht is dan helemaal donker en/of oranje. Op de ergste dagen zie je overal as in de lucht. Andere dagen is het beter maar de luchtkwaliteit is momenteel erg slecht. Ze verwachten pas in mei volgend jaar echt flinke regen, dus de vooruitzichten zijn niet denderend. Momenteel is er ook officieel droogte wat betekend dat er ook maatregelen zijn wat betreft water gebruik. Maar maak je geen zorgen, ons huis staat op een dusdanige afstand van het national park (en dus de branden) dat we in ieder geval geen vlam kunnen vatten. Onderstaande foto is genomen vanaf ons huis…

4 antwoorden
 1. Chantal geers
  Chantal geers zegt:

  Ik zit weer vol teug te genieten van je verhaal❤️

  Wel hilarisch die elf Hahah, ik heb die traditie nog niet eerder gehoord maar ik vind hem nu al leuker dan de schoen zetten😂 maar ik begrijp dat jij hem dus altijd moet verplaatsen??🤔

  Heel veel plezier met je weekje vrij in Gold Coast!! Ben nu al benieuwd naar je surf filmpjes haha.

  Dikke kus en knuffel❤️🤗

  Beantwoorden
 2. Oma
  Oma zegt:

  Hallo lieve Denise,
  Dat zijn weer leuke verhalen, blijven we op de hoogte. Leuk dat meisje op je arm. Stuur eens een foto waar ze alledrie duidelijk opstaan, bedankt weer. We hoeven ons geen zorgen om je te maken, jij redt het wel. Gelukkig. Liefs oma xxxxxxxxxxxxxxx

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *