Gold Coast en nieuw jaar

Allereerst wil ik even zeggen dat ik het super leuk vind dat er nog steeds veel mensen zijn die mijn blog lezen. Ik kreeg zelfs al een paar berichtjes over het feit dat ik achter loop met schrijven haha. Super leuk, bedankt!

Mijn weekje in de Gold Coast was voornamelijk bedoeld om lekker op het strand te liggen en te surfen. Ik had een vroege vlucht maar heb me op het vliegveld goed vermaakt. Je mag 1 stuk handbagage van maximaal 7 kilo en dat wordt bij de boeking wel vijf keer aangegeven. Ook bij inchecken zeggen ze het nog een keer. En dan zijn er altijd mensen die niet luisteren en aankomen met een rolkoffertje, twee schoudertassen en een grote rugtas als handbagage. En dan zeer verbaasd kijken als het personeel zegt dat het moet worden ingecheckt voor $65,- per tas. Nou ja je kan het altijd proberen dachten ze waarschijnlijk. Bij aankomst viel het hostel helaas nogal tegen. Vieze, kleine kamers en krakende bedden. Maar goed ik was niet van plan veel op de kamer te zijn. De eerste dag heb ik lekker op het strand gelegen. De dag daarna was het meteen tijd voor mijn first ever surfles. Je kan tenslotte niet drie keer naar Australië gaan en niet surfen. Omdat ik dacht dat ik mega slecht zou zijn, want mijn balans is niet alles, wilde ik een week les nemen. Blijkt toch in de eerste les dat ik na poging twee al op mijn board stond.

Voor iedereen die net zo verbaasd is als ik, bij deze het bewijs. De volgende dag ben ik op een jetski tour gegaan. In het begin eventjes wennen, want wat gaan die dingen hard. Ik dacht ook elke keer dat ‘ie zou omkieperen. Gelukkig viel dat allemaal mee. Het was prachtig weer en we zijn een heel stuk over de rivier naar een eiland gevaren. Op dat eiland heb ik nog wallabi’s gezien. Altijd leuk. Op de terugweg nog even de maximale snelheid van 65km/h aangetikt, goed voor de adrenaline.

Zondag heb ik weer een dagje aan het strand gezeten. En heerlijk bij lord of the fries gegeten. Een veganistische snackbar. Nou dat is toch paradijs. Milkshakes, nuggets, burgers, bacon, kapsalon, ijs, koekjes en wat je nog meer kan verzinnen. Zoveel keus, daar krijg ik dan weer keuzestress van want dat ben ik niet gewend. In de avond was er een kerstconcert op het strand. Duizenden mensen op het strand echt zo’n leuk gezicht. lekker kerstliedjes zingen. Maandag was het tijd voor mijn tweede surfles. Daar kreeg ik tips om sneller op te staan en beter balans de houden om langer op de golf te blijven. Super leuk! ‘s Middags was weer lekker aan het strand en natuurlijk weer even langs lord of the fries. Het is bij mij zo lekker alles of niks. Of ik eet super gezond of ik heb dé snackbar ontdekt en eet er elke dag. Maar goed het is tenslotte vakantie. Daarna heb ik de zonsondergang bekeken vanaf de veranda van mijn hostelkamer.

Dinsdag ochtend was het grijs en regenachtig. Gelukkig klaarde het een beetje op en ben ik voor het eerst alleen gaan surfen. Een board huren en verder oefenen. En dat ging nog best goed. Af en toe een kleine bocht lukte zelfs. Maar goed ik surf nog op de baby golven, even voor de duidelijkheid. Ik weet trouwens niet wat zwaarder is; het surfboard over het strand naar de goede plek tillen of continu terug de zee in na een surfmoment van vijf seconden.. Misschien heb ik op deze manier alle snackbar calorieën nog een beetje verbrand. Daarna werd het weer steeds slechter en heb ik kerstavond binnen in het hostel doorgebracht. Kerstochtend was al net zo depressief weer. We zaten in een heuse storm. Maar goed alle Australiërs blij want ze hebben regen nodig tegen de bosbranden. Ik heb all you need is love gekeken en gelukkig hadden we ‘s middags een bbq lunch. Onder de afdak dan wel, maar het was gezellig. Daarna zijn we gaan kaarten en hebben we nog drankjes gedaan en in de avond gegeten. Allemaal in het hostel gezien de storm buiten. Toch was ik blij dat ik tweede kerstdag naar “huis” zou gaan. Het is niet altijd even leuk en ik had op kerstochtend voor het eerst echt even heimwee.

Zoals je ziet ging het op tweede kerstdag alweer snel goed met me. Lekker thuis in Sydney, gezelligheid met Caroline (de vorige au pair die hier een weekje was) en een vriendin van haar. We hebben Nederlandse muziek op gezet, gezellig gegeten, wijntje erbij, echt heerlijk! De dagen daarna ben ik heerlijk weer gaan crossfitten en had ik nog vrij. De familie kwam in het weekend weer terug en dat was erg leuk. Ik had de kids echt gemist en zij mij ook! De dagen werden gevuld met zwemmen, naar het park en lekker eten. Het weer was prachtig en de wind stond de goede kant op want we hadden geen last van de rook.

Oudejaarsdag begon heerlijk. Eerst naar de crossfit voor de oudejaars workout met 50 man. Heel gezellig. Daarna biertjes in het zwembad, hoe lekker is dat. Toen ben ik met één van de au pairs de stad in gegaan, hebben we geluncht, nog meer lekkere drankjes gedronken en zijn we naar het park gegaan voor het vuurwerk. Na het 21:00 uur vuurwerk zijn we richting huis gegaan. Vorig jaar heb ik zo ontzettend lang ik een trein vast gezeten, dat wilde ik niet weer.

De weg naar huis was zonder drukte dus dat was fijn. De enige deceptie was, ik kwam thuis en iedereen sliep. Er was overdag een heel feest gaande met 5 gezinnen, drankjes, hapjes en gezelligheid. En toen ik om 23:00 thuis kwam voor nog meer gezelligheid viel dat dus flink tegen. Ik baalde behoorlijk en mijn 12 uur moment was dus alleen in bed met de tv aan naar het vuurwerk kijken. Gelukkig heb ik nog uren zitten bellen met lieve vriendinnen en familie. Daarnaast was oudejaarsdag echt super leuk, maar om dan alleen te zijn om 12 uur, toch weer even een heimwee momentje. Maar goed, we gaan door. Het is maar een avondje in het jaar waarvan ik sowieso vind dat er altijd erg veel druk op ligt dat het dan ineens een geweldige avond moet zijn.

Op 1 januari was het, net als vorige jaar, weer tijd voor de nieuwjaarsduik op Bondi beach. Helaas niet zo mooi weer als vorig jaar. Maar goed het was 24 graden (bewolkt), wie hoor je dan klagen. Ik weet ook niet wat leuker is, het meedoen of om je heen kijken naar al die mensen die niet begrijpen wat wij daar doen. Je krijgt zoveel vragen van toeristen, waarom we allemaal die muts op hebben en vooral waarom we dit doen. Echt leuk! Na de nieuwjaarsduik was er nog een after party met een hoop Nederlandse muziek. Dat is voor een avondje toch wel even heel lekker. Honderden Nederlanders, waardoor ik me eindelijk eens niet zo lang voelde. In Australië is iedereen zo klein en dus was ik voor een avondje weer even onder het lange volk, heerlijk!

Het feestje was in Darling Harbour, een super leuk stukje van Sydney. En dat is het dan weer. Vandaag gewoon weer aan het werk en het normale ritme in. Maar goed mij hoor je niet klagen, mijn werk bestaat soms uit koken, zwemmen, kindjes knuffelen en een filmpje kijken. En ja natuurlijk zijn het soms ondeugende draken of luisteren ze totaal niet. Maar gelukkig zijn er meer goede dan slechte dagen. En anders denk ik maar zo, over drie weken heb ik een weekje vakantie in Fiji. Zo zie je, de dagen dat ik heimwee heb wegen gelukkig niet op tegen al het moois wat ik hier kan doen. En daar ben in heel dankbaar voor!

Liefs,

Denise

8 antwoorden
 1. Carel Scholtes
  Carel Scholtes zegt:

  Lieve meid,
  Heerlijk om je blog weer te lezen. Je bent voor ons gevoel op een lange vakantie en toch beleef je daar ook het ‘normale’ leven met zijn ups en downs!
  Gelukkig voor jou heel veel ups!
  Op de heimwee momenten zoek je even contact met het thuisfront en dan slepen we je daar wel doorheen.
  De feestdagen zijn weer voorbij met al zijn verplichte momenten…..geef mij de spontane ontmoetingen en gebeurtenissen maar die geven zoveel meer vreugd….😇🥰
  Succes en veel plezier weer met je werk en kids en vooral….genieten!

  Hug papa😘

  Beantwoorden
  • Denise
   Denise zegt:

   Zo lief allemaal! En je hebt helemaal gelijk, op naar de spontane ontmoetingen. Misschien kan je even een spontaan ticket hierheen boeken? Hihi xxxxxx

   Beantwoorden
 2. Eveline
  Eveline zegt:

  Super leuk om je verhalen te lezen! Wat doe je toch allemaal gave dingen en kom je op mooie plekken! En een beetje heimwee hoort er ook gewoon een beetje bij… Veel plezier weer de komende weken!
  X Eveline

  Beantwoorden
 3. Alice Scheerder
  Alice Scheerder zegt:

  lieve schat ik keek ook uit naar weer een nieuw blog. gelukkig hebben we ook genoeg contact momenten maar dit is altijd heerlijk om te lezen. Ik ga iedereen oproepen om te bidden. mediteren of vragen om veeeel regen. de noodtoestand is al uitgeroepen vanwege de branden, verschrikkelijk voor alles en iedereen. gelukkig zit jij op een veilig plekje. geniet nog dat van al het moois en fee lieve mensen om je heen. en ja heimwee heb ik soms ook naar de heerlijke knuffel momenten.
  love you xxxx

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *