South West Rocks en lockdown

Begin juli ging ik spontaan 10 dagen naar South West Rocks. De familie ging onverwacht even ertussenuit en vroegen of ik mee ging. En zo geschiedde, drie dagen later zaten we in het vliegtuig op weg naar 20 graden aan de kust van New South Wales.

Bij aankomst voelde we meteen dat het een stuk warmer was. Nog steeds winter maar twintig graden met een zonnetje, heerlijk. We zouden verblijven in het gloednieuwe familie appartement en werden opgehaald door de vader van mijn hostmum.

Vanaf het appartement hadden we prachtig uitzicht. Nu al genieten. We hebben een paar dagen zon gehad, helaas ook wat dagen regen en vooral weinig gedaan. Lekker eten, drinken, op het strand zitten, wandelen, fietsen en even tot rust komen.

We zijn een middag naar de vuurtoren met uitkijkpunt gereden waar er vele walvissen te zien waren. Helaas heb ik ze niet op de foto. Ook heb ik ‘s morgens op het strand een keer een groep dolfijnen gezien. Een genot voor het oog maar geen tijd voor foto’s. Wat prachtig was het. Enige nadeel, een vier meter lange witte haai gespot (niet door mij). Dus mij vind je niet in het water.

Deze schatjes liepen ook gewoon rond in de omgeving. Wat een rijkdom. En extra genieten toen we koud drie dagen op bestemming waren en te horen kregen dat ze de grens van Victoria (de staat waar ik nu woon) gingen sluiten. Wij mochten na de vakantie nog wel terug maar daarna mag je er niet meer uit. Dit is nu een aantal weken geleden en inmiddels zijn we ook nog in lockdown gegaan. Voor minimaal zes weken. Je mag alleen de deur uit om buiten een workout buiten te doen, boodschappen te doen, een medische afspraak of om eten af te halen. Verder moet je altijd en overal (behalve natuurlijk binnen in je huis) een masker dragen. Verder mag je niemand op bezoek hebben of sociaal contact hebben behalve samen sporten/wandelen op 1,5 meter afstand met masker op. Dat doe ik dus ook graag met mijn Ierse vriendin uit het dorp. En gelukkig heb ik dit kleine mannetje om het nog een beetje gezellig te houden.

We hebben nu twee weken van de lockdown erop zitten en ook mijn verjaardag zal dus in de lockdown vallen. Het blijft gek hoeveel van mijn plannen in het water vallen. Ook mijn camper trip in september gaat uiteraard niet door. Gelukkig heb ik hier een baan aangeboden gekregen. Ik zou op kantoor gaan werken in combinatie met mijn farmwork. Omdat de volgende au pair heeft afgezegd (ze wil niet vast komen te zitten in Victoria), blijf ik nu voor Hughie zorgen en ga ik op kantoor werken. Daarnaast natuurlijk ook nog voor mijn lieve baby Bo zorgen, die ik vanmorgen zo in zijn stal vond nadat hij in de modder heeft gelegen.

Het zal druk worden en ik zal veel uren gaan maken. Maar zo kan ik sparen en als Corona dan eindelijk een keertje voorbij is, even flink wat reizen inhalen die ik nu al die tijd niet kan maken. Gelukkig zijn we gezond, heb ik verblijf en een baan, dus ik klaag niet. Ik voel me meestal goed en probeer te genieten van de vrijheid van de boerderij. De lockdown voelt hier, omdat ik nog zoveel buiten ben, zoveel minder erg dan in Sydney. Maar ik ben er, zoals iedereen denk ik, wel ontzettend klaar mee en zou zo graag alle dingen doen waarvoor ik hier naartoe gekomen ben.

Everyone be safe!

X

Denise

1 antwoord
  1. Alice Scheerder
    Alice Scheerder zegt:

    Lieve schat weer een mooi verhaal. misschien had je het verblijf in Australië anders voorgesteld, maar wat heb jij al eem hoop meegemaakt , gezien en gedaan. Geniet vooral van de mooie momenten en alle lieve mensen en beesten. om je heen. ik hou van je en gun het je van harte.

    xxxxx

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *