Phuket

Het tweede deel van mijn reis door Thailand was in het zuiden. Ik verbleef niet in Phuket stad maar in Kata beach. Een super leuke plek als je het mij vraagt, niet super druk maar genoeg te doen. Elke avond marktjes en een strand op loopafstand.

De eerste dag na aankomst ben ik meteen met een tour mee gegaan. Een boot tour langs alle prachtige eilanden. Echt iets voor mij. Ondanks dat ik genoten heb van Bangkok en alle nieuwe dingen, voelde ik me hier veel meer op mijn plek. Onze gids noemde zichzelf sexy Coco en wij waren zijn sexy boys and girls. Tja je moet er maar in mee gaan. Ik had ook meteen een bestie aan mijn broek hangen. Die door had dat ik alleen reis. Vervolgens liet ze me de hele dag niet meer los, moest ik 300 foto’s van haar maken en stond ze erop dat ik ook 300 keer op de foto ging. Dus heb ik van deze dag meer foto’s van mezelf dan in het afgelopen jaar.


De eerste stop was Bamboo island. Tot mijn verbazing – wat me dan weer verbaasde, dit had ik kunnen verwachten – lagen er een stuk of 15 schepen aangemeerd. Afgeladen druk dit strand. Ik wilde lekker gaan liggen en mijn boek lezen, maar mijn nieuwe vriendin wilde graag meerdere foto’s vanuit meerdere hoeken, met meerdere outfits. Afijn toen mijn taak erop zat kon ik uiteindelijk toch nog lekker lezen en kruidnootjes eten die mijn moeder en Carlos hadden meegenomen naar Australië.

Het water was zo warm als thee en dus niet verkoelend, maar wel lekker voor een koukleum zoals ik. Een kwartier voor tijd vertelde mijn nieuwe reisgenoot me dat ik terug naar de boot moest. Ik vertelde haar vriendelijk dat ik haar later zou volgen. Dit zijn van die dagen dat ik weer weet waarom ik geen problemen heb met alleen reizen, rust en lekker doen waar je zelf zin in hebt.

We gingen door naar camel rock. Zie hierboven, lijkt op een kameel. Hoewel ik maar één bult zie en dat zou dan dromedaris zijn? In ieder geval prachtige uitzichten. Net zo mooi als in de reisbrochures en nog mooier in het echt dan op de foto. Dit was ook het moment dat we allerlei stops maakten voor de foto shoots. Zie hier mijn pose – met speciale instructies – bij de blue lagoon.

Na nog een paar fotowaardige stops was het tijd om te lunchen. Al weer een prachtig eiland waar een simpel maar prima buffet klaar stond. Na de lunch gingen we door naar een stuk zee waar we mochten snorkelen. En wauw dat was nog veel mooier dan ik had verwacht. Prachtige vissen, felle kleuren koraal en een hele boel haaien. Geen paniek, kleine, niet mensen etende haaien. Wat een mazzel. Helaas had ik de onderwatercamera niet helemaal goed om mijn telefoon gedaan waardoor 90% van het beeldmateriaal mislukt is. Gelukkig heb ik het nog op mijn netvlies staan.

Daarna was het tijd voor onze laatste stop. Maya Bay was zeker een Instagram versus reality moment. Honderden mensen probeerden een foto te maken van deze prachtige baai. Vrouwen compleet uitgedost met jurk, haar en make-up. Een strandwacht die om de twee seconden op zijn fluitje blaast omdat iemand in het water ligt en dat mag daar niet vanwege de haaien. En niet vanwege haaien aanvallen, maar de haaien populatie werd steeds minder door alle toeristen, dus de haaien worden beschermd.

Het grappige is vaak, mensen blijven kudde dieren. Dus in het begin staat het helemaal vol met mensen, maar hoe verder je loopt des te rustiger het wordt. Dus uiteindelijk heb ik foto’s zonder toeristen, weet ik niet precies waar mijn nieuwe vriendin heen was en kon ik heerlijk in alle rust met dit uitzicht mijn boek lezen. Er kwam zelfs nog even een haai voorbij zwemmen. Waar ik geen foto van heb gemaakt dus hieronder een foto van een ander vriendje die ik tegen kwam.

De twee daarna heb ik vrij weinig gedaan. Lekker een massage, een gezichtsbehandeling, sporten, zwemmen, de marktjes bezoeken, heerlijk lokaal eten en genieten van de omgeving voordat ik weer terug zou gaan naar Australië. Het daalde ineens in dat ik de komende vier weken vrijwilligerswerk zal gaan doen en ondanks dat ik daar veel zin in heb, is dat niet lui lekker aan het zwembad liggen, maar gewoon hard werken.

Leuk dat je weer hebt gelezen. Safe travels,

Denise

2 antwoorden
 1. Trees scheerder
  Trees scheerder zegt:

  Lieve avonturierster,
  Wat een mooie belevenis. Kan dat koppie dat allemaal bevatten? Allemaal heel bijzonder. Je moeder en Carlos zijn hier. We zijn samen wezen lunchen, heerlijk en gezellig. Succes bij je volgende plan. Liefs oma xxxxxx

  Beantwoorden
 2. Alice Vdf Scheerder
  Alice Vdf Scheerder zegt:

  Lieve schat, wat een mooi verhaal weer een wat heb je al veel mooie en bijzondere dingen gezien. Dat nemen ze je niet meer af. En in het Engels en in de volksmond wordt ook een dromedaris Camel genoemd weet ik uit ervaring van Marokko. Je moeder verbaasde zich daar toen ook over.

  Liefs xx

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *